Notar Alba Iulia

Aveti nevoie de un notar in Alba Iulia, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Alba Iulia

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand veti avea nevoie de un notar

In vietile cotidiene, este posibil de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu diferite contexte de natura juridica, si in aceasta situatie cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Alba Iulia in vederea rezolvarii, acest expert fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cele mai frecvente situatii in care veti avea nevoie de expertiza acestuia:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In momentele cand aveti nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e nevoie sa angajati un notar public. Tot acesta este persoana la care veti apela in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati legal o terta persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care cei mai multi dintre noi se va confrunta in aceasta viata, mai repede sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru persoanele care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – inconvenient care se rezolva la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru proprietarii de cladiri care doresc sa le inchirieze, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi ocolite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta procedura ajuta si in relatia cu ANAF (pentru inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diverse probleme neplacute.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e necesar sa ne adresam unui notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

La testamente

Cand cineva vrea sa isi puna la punct situatiile dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care va fi prezentata ultima vointa vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament compus in fata unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici deteriorat de persoane rau intentionate.

La procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, se impune solicitarea unei procuri de la un birou notarial, documentul specificand fara echivoc in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La acest tip de acte se apeleaza de regula atunci cand un individ este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex pt persoane in varsta) – pentru rezolvarea anumitor situatii de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu venirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a constatat un efect imprevizibil: o crestere semnificativa a solicitarilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care decid sa se separe de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot solicita ajutorul unui notar Alba Iulia, aceasta cale fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa depunerea dosarului urmeaza deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile in care partile isi pot schimba decizia, daca decizia a aparut intr-un moment de criza.