Notar Alba Iulia

Aveti nevoie de un notar in Alba Iulia, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Alba Iulia

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand aveti nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, se poate intampla de numeroase ori ca o persoana sa intalneasca variate situatii de natura juridica, si in aceasta situatie cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Alba Iulia pentru a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele situatii in care veti avea nevoie de asistenta acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e necesar sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este persoana la care sa apelati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati pe cineva, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care cei mai multi dintre noi se va confrunta in aceasta viata, mai repede sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, este necesara realizarea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – situatie care poate fi rezolvat la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru posesorii de cladiri care doresc sa le scoata la inchiriat, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi ocolite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta procedura e de folos si in relatia cu ANAF (cand vine vorba de inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti variate probleme neplacute.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e necesar sa ne adresam unui notar. E bine sa stim ca bunurile se vor distribui conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi aranjeze problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va contacta un birou notarial pentru elaborarea unui testament – hartia in care va fi prezentata cea din urma dorinta vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament elaborat de fata cu un notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici deteriorat de persoane cu intentii rele.

Pentru procuri

Atunci cand e nevoie ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in situatii de natura juridica, va fi nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, documentul mentionand fara echivoc in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La acest tip de acte se recurge de regula cand un individ este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex pt persoane in varsta) – pentru rezolvarea anumitor situatii de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei de Covid din primavara anului 2020, s-a observat un efect neasteptat: o crestere masiva a solicitarilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care hotarasc sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar Alba Iulia, aceasta solutie fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma fixarea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. Totodata, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile in care partile isi pot schimba decizia, in special daca decizia a aparut intr-un moment de criza.