Notar Alexandria

Aveti nevoie de un notar in Alexandria, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Alexandria

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In viata moderna, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu diverse situatii de natura juridica, iar aici cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Alexandria spre a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele contexte in care e posibil sa aveti nevoie de ajutorul lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In momentele cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e necesar sa apelati la un notar public. Tot acesta este persoana la care sa apelati in cazul in care intentionati sa reprezentati o persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre romani se va ciocni in timpul vietii, mai devreme ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care si-au planificat sa obtina un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – situatie care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru posesorii de spatii care doresc sa le scoata la inchiriat, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta procedura e utila si in relatia cu ANAF (in cazul inchirierilor), si astfel proprietarii sunt feriti diferite probleme neplanificate.

La mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa ne adresam unui notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea in lumea de dincolo, se va adresa unui birou notarial pentru intocmirea unui testament – actul in care va fi prezentata cea din urma vointa in legatura cu posesiunile sale. Un testament compus de fata cu un notar si a minim doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar deteriorat de persoane cu intentii rele.

In caz de procuri

Atunci cand e nevoie ca un individ sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, se impune solicitarea unei procuri de la un birou notarial, aceasta specificand evident in care situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La acest tip de acte se apeleaza de regula cand o persoana este plecata din tara, sau nu se poate deplasa (de ex in cazul varstnicilor) – pentru rezolvarea anumitor aspecte de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu venirea pandemiei de Covid din 2020, s-a observat un efect surprinzator: o inmultire masiva a cererilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se separe de comun acord, fara sa aibe pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Alexandria, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul vine deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile in care partile isi pot schimba decizia, mai ales daca decizia a aparut intr-un moment de criza.