Notar Arad

Aveti nevoie de un notar in Arad, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Arad

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care trebuie sa angajati un notar

In viata de zi cu zi, este posibil de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu variate imprejurari de natura juridica, caz in care cea mai mare parte a oamenilor vor solicita ajutorul unui notar Arad pentru a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cateva situatii in care e nevoie de asistenta lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In momentele cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e nevoie sa angajati un notar public. Tot acesta este individul la care sa apelati in cazul in care intentionati sa reprezentati legal o persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care aproape fiecare dintre noi se va confrunta in viata, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care se pregatesc sa primeasca un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – inconvenient care se rezolva la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru proprietarii de cladiri care doresc sa le ofere spre inchiriere, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi evitate prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Acest actiune ajuta si in relatia cu Finantele (in cazul inchirierilor), si ca urmare detinatorii evita variate evenimente neplanificate.

La mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa apelam la un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor distribui in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand un individ doreste sa isi puna la punct problemele dupa plecarea de pe aceasta lume, va contacta un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – actul in care este exprimata ultima dorinta in legatura cu bunurile sale. Un testament elaborat in prezenta unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar distrus de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, se impune solicitarea unei procuri de la un birou notarial, documentul aratand evident in care situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La acest tip de acte se apeleaza de regula atunci cand un individ este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru solutionarea anumitor aspecte de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu sosirea pandemiei din 2020, s-a observat un efect surprinzator: o multiplicare substantiala a cererilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care hotarasc sa se separe de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Arad, aceasta cale fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa depunerea dosarului va urma stabilirea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile cand partile isi pot schimba decizia, in special daca hotararea a fost luata intr-un moment de criza.