Notar Arad

Aveti nevoie de un notar in Arad, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Arad

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In viata de zi cu zi, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu diferite imprejurari de natura juridica, caz in care cea mai mare parte a oamenilor vor solicita ajutorul unui notar Arad spre a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cateva situatii in care e posibil sa aveti nevoie de ajutorul lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In momentele cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e nevoie sa angajati un notar public. Tot acesta este persoana la care sa apelati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati o terta persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care aproape fiecare dintre oameni se va confrunta in timpul vietii, mai repede ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care isi doresc sa obtina un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – situatie care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru detinatorii de cladiri care doresc sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi ocolite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta procedura e utila si in relatia cu ANAF (in cazul inchirierilor), si astfel proprietarii sunt feriti diverse evenimente neplacute.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor imparti conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

La testamente

Cand cineva doreste sa isi randuiasca situatiile dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care va fi prezentata cea din urma vointa legata de posesiunile sale. Un testament elaborat in fata unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar deteriorat de persoane rau intentionate.

La procuri

Atunci cand e nevoie ca o persoana sa poata reprezenta pe altcineva in situatii de natura juridica, va fi nevoie de solicitarea unei procuri de la un birou notarial, aceasta mentionand evident in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se apeleaza de regula cand o persoana este plecata din tara, sau nu se poate deplasa (de ex in cazul varstnicilor) – pentru solutionarea anumitor probleme de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei de Covid din 2020, s-a observat un efect imprevizibil: o multiplicare substantiala a solicitarilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care hotarasc sa se separe de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Arad, aceasta varianta fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul urmeaza fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile cand cele doua parti se pot razgandi, mai ales daca hotararea a aparut intr-un moment de criza.