Notar Bacau

Aveti nevoie de un notar in Bacau, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Bacau

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care aveti nevoie de un notar

In viata moderna, este posibil de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu diferite contexte de natura juridica, si in aceasta situatie cea mai mare parte a oamenilor vor cauta asistenta unui notar Bacau in vederea rezolvarii, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Iata in continuare cele mai frecvente situatii in care e nevoie de asistenta acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

Atunci cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa va adresati unui notar public. Tot acesta este individul la care sa apelati in cazul in care doriti sa reprezentati legal pe cineva, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va confrunta in viata, mai repede sau mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care isi doresc sa atraga un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – inconvenient care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru detinatorii de imobile care intentioneaza sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta operatiune e utila si in relatia cu Administratia Fiscala (pentru inchirieri), si fereste proprietarii de diferite evenimente neplanificate.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a porni procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e necesar sa apelam la un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor distribui in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand o persoana s-a hotarat sa isi randuiasca problemele dupa plecarea din aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care va fi prezentata cea din urma vointa vis-a-vis de bunurile sale. Un testament compus in prezenta unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici deteriorat de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand e necesar ca un om sa poata reprezenta o alta persoana in situatii de natura juridica, se impune obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura specificand clar in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La procuri se recurge de regula in situatiile in care o persoana este plecata din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex in cazul varstnicilor) – pentru solutionarea anumitor situatii de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei din primavara anului 2020, s-a constatat un efect imprevizibil: o inmultire masiva a solicitarilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care au hotarat sa se separe de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Bacau, aceasta solutie fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa depunerea dosarului vine fixarea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, precum si alte detalii de comun acord. Totodata, e bine de stiut ca exista un termen de 30 de zile in care partile implicate se pot razgandi, mai ales daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.