Notar Bacau

Aveti nevoie de un notar in Bacau, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Bacau

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care aveti nevoie de un notar

In vietile cotidiene, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu diverse imprejurari de natura juridica, iar aici cea mai mare parte a oamenilor vor solicita ajutorul unui notar Bacau pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva situatii in care e nevoie de expertiza acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand este solicitata legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e necesar sa va adresati unui notar public. Si tot acest expert este specialistul la care veti apela in cazul in care doriti sa reprezentati legal pe cineva, si va lipseste dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va confrunta in viata, mai devreme ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se va ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care isi doresc sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de realizarea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – situatie care se rezolva la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru detinatorii de imobile care intentioneaza sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi ocolite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta operatiune ajuta si in relatia cu ANAF (in cazul inchirierilor), si ca urmare detinatorii evita diverse situatii nedorite.

La mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E util sa fim informati ca bunurile vor fi impartite in functie de cati mostenitori sunt in viata si gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand un individ vrea sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea in lumea de dincolo, se va adresa unui birou notarial pentru intocmirea unui testament – hartia in care va fi conservata ultima vointa in legatura cu posesiunile sale. Un testament elaborat de fata cu un notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar distrus de persoane rau intentionate.

Pentru procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in situatii de natura juridica, se impune solicitarea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand fara echivoc in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La acest tip de acte se apeleaza de regula cand o persoana este plecata din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru rezolvarea anumitor situatii de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei de Covid din primavara anului 2020, s-a constatat un efect imprevizibil: o inmultire substantiala a solicitarilor de divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Bacau, aceasta solutie fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa depunerea dosarului va urma fixarea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. Totodata, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile in care partile se pot razgandi, mai ales daca decizia a fost luata intr-un moment de criza.