Notar Baia Mare

Aveti nevoie de un notar in Baia Mare, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Baia Mare

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care veti avea nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa fie pusa in diverse contexte de natura juridica, iar aici cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Baia Mare pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare unele situatii in care e nevoie de asistenta lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

Atunci cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e necesar sa angajati un notar public. Si tot acest expert este persoana la care sa va adresati in cazul in care doriti sa reprezentati legal o persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va intalni in aceasta viata, mai devreme ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – inconvenient care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru proprietarii de spatii care si-au propus sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi evitate daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Acest actiune e utila si in relatia cu ANAF (in cazul inchirierilor), si fereste proprietarii de diverse situatii neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e nevoie sa apelam la un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor distribui in functie de cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva s-a hotarat sa isi aranjeze problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va contacta un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – documentul in care va fi conservata ultima vointa legata de bunurile sale. Un testament elaborat in fata unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici deteriorat de persoane rau intentionate.

Pentru procuri

Atunci cand e nevoie ca un individ sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, se impune solicitarea unei procuri de la un birou notarial, aceasta mentionand clar in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La astfel de documente se recurge de regula cand o persoana este plecata din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex pt persoane in varsta) – pentru remedierea anumitor aspecte de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a constatat un efect neasteptat: o multiplicare masiva a solicitarilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara pretentii materiale sau de custodie, pot solicita ajutorul unui notar Baia Mare, aceasta solutie fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa depunerea dosarului urmeaza fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile in care partile implicate isi pot schimba punctul de vedere, mai ales daca hotararea a aparut intr-un moment de criza.