Notar Baia Mare

Aveti nevoie de un notar in Baia Mare, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Baia Mare

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care aveti nevoie de un notar

In viata moderna, este posibil de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu variate situatii de natura juridica, caz in care cele mai multe persoane se vor adresa unui notar Baia Mare pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cateva contexte in care veti avea nevoie de asistenta acestuia:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In situatiile cand e nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa angajati un notar public. Tot acesta este individul la care sa va adresati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati legal o persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Aceasta este o situatie cu care cei mai multi dintre romani se va ciocni in timpul vietii, mai devreme sau mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se va ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru romanii care si-au planificat sa obtina un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – inconvenient care poate fi rezolvat la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru proprietarii de imobile care intentioneaza sa le ofere spre inchiriere, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi ocolite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta procedura e de folos si in relatia cu Administratia Fiscala (cand vine vorba de inchirieri), si fereste proprietarii de diverse situatii neplanificate.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele aferente de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva vrea sa isi aranjeze problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va contacta un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – documentul in care va fi prezentata cea din urma dorinta legata de posesiunile sale. Un testament compus de fata cu un notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar deteriorat de persoane rau intentionate.

Pentru procuri

Atunci cand e necesar ca un individ sa poata reprezenta pe altcineva in situatii de natura juridica, va fi nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, aceasta mentionand fara echivoc in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La procuri se apeleaza de regula cand cineva este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex pt persoane in varsta) – pentru rezolvarea anumitor situatii de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a observat un efect imprevizibil: o crestere masiva a solicitarilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Baia Mare, aceasta varianta fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul urmeaza fixarea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de treizeci de zile cand partile implicate isi pot schimba decizia, daca decizia a fost luata intr-un moment de criza.