Notar Bistrita

Aveti nevoie de un notar in Bistrita, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Bistrita

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In viata moderna, se intampla de multe ori ca o persoana sa intalneasca variate imprejurari de natura juridica, caz in care cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Bistrita pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare unele contexte in care veti avea nevoie de asistenta lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

Atunci cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, trebuie sa angajati un notar public. Si tot acest expert este individul la care veti apela in cazul in care doriti sa reprezentati o persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va confrunta in viata, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru romanii care isi doresc sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de realizarea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – situatie care se rezolva la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru proprietarii de spatii care doresc sa le scoata la inchiriat, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta operatiune ajuta si in relatia cu ANAF (cand vine vorba de inchirieri), si fereste proprietarii de variate evenimente nedorite.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e nevoie sa ne adresam unui notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti conform cu cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand o persoana s-a hotarat sa isi randuiasca situatiile dupa plecarea in lumea de dincolo, va contacta un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – hartia in care este exprimata cea din urma vointa legata de bunurile sale. Un testament compus in prezenta unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici deteriorat de persoane rau intentionate.

In caz de procuri

Atunci cand e necesar ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in probleme de natura juridica, va fi nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand evident in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La astfel de documente se recurge de regula cand cineva este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu venirea pandemiei din 2020, s-a constatat un efect imprevizibil: o inmultire semnificativa a cererilor de divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care hotarasc sa se separe de comun acord, fara pretentii materiale sau de custodie, pot solicita ajutorul unui notar Bistrita, aceasta solutie fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul urmeaza stabilirea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile in care partile isi pot schimba decizia, in special daca hotararea a aparut intr-un moment de criza.