Notar Botosani

Aveti nevoie de un notar in Botosani, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Botosani

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In viata moderna, se intampla de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu variate situatii de natura juridica, caz in care cele mai multe persoane vor cauta asistenta unui notar Botosani in vederea rezolvarii, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cateva contexte in care e posibil sa aveti nevoie de expertiza acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In momentele cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa apelati la un notar public. Tot acesta este persoana la care sa apelati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati o persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va ciocni in timpul vietii, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se va ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care si-au planificat sa atraga un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – inconvenient care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru detinatorii de imobile care si-au propus sa le scoata la inchiriat, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi evitate prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Acest actiune ajuta si in relatia cu ANAF (in cazul inchirierilor), si ca urmare detinatorii evita diferite probleme nedorite.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e nevoie sa ne adresam unui notar. E bine sa stim ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand o persoana vrea sa isi randuiasca situatiile dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru elaborarea unui testament – hartia in care va fi conservata ultima vointa in legatura cu posesiunile sale. Un testament elaborat de fata cu un notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, sau chiar deteriorat de rauvoitori.

In caz de procuri

Atunci cand e necesar ca un individ sa poata reprezenta o alta persoana in contexte de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, documentul aratand clar in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se apeleaza de regula atunci cand cineva este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex pt persoane in varsta) – pentru rezolvarea anumitor aspecte de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu sosirea pandemiei din 2020, a aparut un efect imprevizibil: o multiplicare masiva a solicitarilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Botosani, aceasta varianta fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul urmeaza deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile in care partile implicate isi pot schimba punctul de vedere, daca hotararea a aparut intr-un moment de criza.