Notar Botosani

Aveti nevoie de un notar in Botosani, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Botosani

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care aveti nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa fie pusa in variate contexte de natura juridica, si in aceasta situatie cea mai mare parte a oamenilor vor solicita ajutorul unui notar Botosani spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cateva contexte in care e posibil sa aveti nevoie de asistenta lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e necesar sa angajati un notar public. Si tot acest expert este specialistul la care veti apela in cazul in care doriti sa reprezentati o persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Aceasta este o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va intalni in aceasta viata, mai repede ori mai tarziu. Ori ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru romanii care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – problema care se rezolva la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru proprietarii de cladiri care doresc sa le inchirieze, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta procedura ajuta si in relatia cu Finantele (pentru inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diferite evenimente nedorite.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa ne adresam unui notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

La testamente

Cand o persoana doreste sa isi aranjeze situatiile dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – actul in care va fi conservata ultima dorinta in legatura cu bunurile sale. Un testament realizat in prezenta unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar deteriorat de persoane rau intentionate.

Pentru procuri

Atunci cand e nevoie ca un individ sa poata reprezenta un alt individ in probleme de natura juridica, se impune cererea unei procuri de la un birou notarial, aceasta aratand evident in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se recurge de regula atunci cand un individ este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru remedierea anumitor situatii de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei din primavara anului 2020, s-a observat un efect neasteptat: o multiplicare semnificativa a solicitarilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care decid sa se separe de comun acord, fara a avea pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar Botosani, aceasta solutie fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma deciderea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de acesta, precum si alte detalii de comun acord. Totodata, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile cand cele doua parti se pot razgandi, daca decizia s-a cristalizat intr-un moment de criza.