Notar Braila

Aveti nevoie de un notar in Braila, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Braila

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, este posibil de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu diverse imprejurari de natura juridica, caz in care cei mai multi dintre noi vor solicita ajutorul unui notar Braila pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare unele contexte in care e posibil sa aveti nevoie de ajutorul lui:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In momentele cand e nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa angajati un notar public. Si tot acest expert este individul la care sa va adresati in cazul in care intentionati sa reprezentati legal o terta persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care majoritatea dintre romani se va intalni in viata, mai repede ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se poate ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care isi doresc sa primeasca un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – problema care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru proprietarii de spatii care si-au propus sa le ofere spre inchiriere, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta procedura e de folos si in relatia cu ANAF (in cazul inchirierilor), si astfel proprietarii sunt feriti variate probleme neplanificate.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa ne adresam unui notar. E bine sa stim ca bunurile se vor distribui conform cu cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand o persoana s-a hotarat sa isi randuiasca situatiile dupa plecarea de pe aceasta lume, se va adresa unui birou notarial in vederea intocmirii unui testament – hartia in care va fi conservata ultima dorinta vis-a-vis de posesiunile sale. Un testament realizat in fata unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar deteriorat de persoane rau intentionate.

In caz de procuri

Atunci cand se doreste ca o persoana sa poata reprezenta pe altcineva in contexte de natura juridica, se impune cererea unei procuri de la un birou notarial, documentul aratand fara echivoc in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La astfel de documente se apeleaza de regula in situatiile in care cineva este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex in cazul varstnicilor) – pentru remedierea anumitor situatii de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei din primavara anului 2020, s-a constatat un efect neasteptat: o multiplicare substantiala a cererilor de divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Braila, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa depunerea dosarului va urma stabilirea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. Totodata, e util sa stiti ca exista un termen de treizeci de zile in care partile implicate isi pot schimba decizia, daca decizia a fost luata intr-un moment de criza.