Notar Braila

Aveti nevoie de un notar in Braila, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Braila

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand veti avea nevoie de un notar

In vietile cotidiene, este posibil de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu variate situatii de natura juridica, caz in care cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Braila pentru a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cele mai frecvente contexte in care veti avea nevoie de asistenta acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In momentele cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e necesar sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este persoana la care sa apelati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati legal o persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va confrunta in viata, mai repede ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care isi doresc sa primeasca un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – problema care se rezolva la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru detinatorii de cladiri care doresc sa le ofere spre inchiriere, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi ocolite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta procedura e de folos si in relatia cu Finantele (in cazul inchirierilor), si fereste proprietarii de variate situatii neplanificate.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e nevoie sa ne adresam unui notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

La testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi puna la punct situatiile dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care va fi conservata cea din urma dorinta in legatura cu proprietatile sale. Un testament realizat in prezenta unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar distrus de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand e necesar ca un individ sa poata reprezenta pe altcineva in probleme de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura specificand clar in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La acest tip de acte se apeleaza de regula in situatiile in care un individ este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex in cazul varstnicilor) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei de Covid din 2020, s-a observat un efect imprevizibil: o inmultire semnificativa a cererilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar Braila, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul va urma stabilirea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, precum si alte detalii de comun acord. Totodata, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile cand partile implicate se pot razgandi, mai ales daca decizia a aparut intr-un moment de criza.