Notar Brasov

Aveti nevoie de un notar in Brasov, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Brasov

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, este posibil de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu variate imprejurari de natura juridica, iar aici cei mai multi dintre noi se vor adresa unui notar Brasov in vederea rezolvarii, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva contexte in care veti avea nevoie de expertiza lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand aveti nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e nevoie sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este persoana la care sa apelati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati legal pe cineva, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care aproape fiecare dintre oameni se va intalni in viata, mai repede ori mai tarziu. Ori ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, este necesara realizarea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – inconvenient care poate fi rezolvat la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru posesorii de cladiri care doresc sa le ofere spre inchiriere, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi ocolite prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta operatiune ajuta si in relatia cu Finantele (in cazul inchirierilor), si ca urmare detinatorii evita variate probleme neplanificate.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

La testamente

Cand o persoana doreste sa isi aranjeze situatiile dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – documentul in care va fi prezentata cea din urma dorinta in legatura cu proprietatile sale. Un testament realizat in fata unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar deteriorat de persoane rau intentionate.

In caz de procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta o alta persoana in contexte de natura juridica, va fi nevoie de solicitarea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand fara echivoc in care situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La procuri se apeleaza de regula atunci cand un individ este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru solutionarea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, a aparut un efect surprinzator: o multiplicare substantiala a cererilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care decid sa se separe de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Brasov, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa depunerea dosarului va urma stabilirea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile cand cele doua parti isi pot schimba decizia, in special daca hotararea a aparut intr-un moment de criza.