Notar Brasov

Aveti nevoie de un notar in Brasov, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Brasov

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care veti avea nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, este posibil de multe ori ca o persoana sa intalneasca variate contexte de natura juridica, caz in care cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Brasov pentru a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cele mai frecvente situatii in care e posibil sa aveti nevoie de asistenta acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In situatiile cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este specialistul la care veti apela in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati legal pe cineva, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Aceasta este o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va ciocni in viata, mai devreme sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se va ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa obtina un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – inconvenient care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru posesorii de spatii care si-au propus sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi evitate prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune ajuta si in relatia cu ANAF (pentru inchirieri), si fereste proprietarii de diverse situatii neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor distribui in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand cineva vrea sa isi randuiasca problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va contacta un birou notarial pentru intocmirea unui testament – hartia in care este exprimata cea din urma vointa in legatura cu posesiunile sale. Un testament compus in prezenta unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar distrus de persoane cu intentii rele.

La procuri

Atunci cand e necesar ca o persoana sa poata reprezenta o alta persoana in contexte de natura juridica, va fi nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand clar in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La acest tip de acte se apeleaza de regula in situatiile in care o persoana este plecata din tara, sau nu se poate deplasa (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru solutionarea anumitor situatii de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu venirea pandemiei din 2020, s-a observat un efect imprevizibil: o multiplicare semnificativa a solicitarilor de divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care au hotarat sa se separe de comun acord, fara sa aibe pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Brasov, aceasta solutie fiind cea mai ieftina si potrivita. In urma depunerii dosarului vine fixarea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, precum si alte detalii de comun acord. De asemenea, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile cand cele doua parti isi pot schimba decizia, in special daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.