Notar Bucuresti

Aveti nevoie de un notar in Bucuresti, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Bucuresti

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In viata de zi cu zi, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa fie pusa in diferite imprejurari de natura juridica, iar aici cele mai multe persoane vor cauta asistenta unui notar Bucuresti spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele situatii in care e posibil sa aveti nevoie de ajutorul lui:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In momentele cand aveti nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este individul la care sa va adresati in cazul in care doriti sa reprezentati legal o terta persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre noi se va confrunta in timpul vietii, mai devreme sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – situatie care poate fi rezolvat la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru proprietarii de spatii care doresc sa le ofere spre inchiriere, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta operatiune e utila si in relatia cu Administratia Fiscala (in cazul inchirierilor), si ca urmare detinatorii evita variate evenimente neplanificate.

La mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor distribui conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva doreste sa isi aranjeze situatiile dupa plecarea in lumea de dincolo, va contacta un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – documentul in care este exprimata ultima dorinta in legatura cu posesiunile sale. Un testament elaborat de fata cu un notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici deteriorat de persoane rau intentionate.

Pentru procuri

Atunci cand e necesar ca o persoana sa poata reprezenta pe altcineva in contexte de natura juridica, va fi nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, procura specificand evident in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La acest tip de acte se apeleaza de regula in situatiile in care o persoana este plecata din tara, sau nu se poate deplasa (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru remedierea anumitor aspecte de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei de Covid din primavara anului 2020, s-a observat un efect surprinzator: o crestere semnificativa a solicitarilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care hotarasc sa se desparta de comun acord, fara pretentii materiale sau de custodie, pot solicita ajutorul unui notar Bucuresti, aceasta cale fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma deciderea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. Totodata, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile in care partile implicate isi pot schimba decizia, mai ales daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.