Notar Bucuresti

Aveti nevoie de un notar in Bucuresti, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Bucuresti

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, se poate intampla de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu variate situatii de natura juridica, si in aceasta situatie cei mai multi dintre noi vor solicita ajutorul unui notar Bucuresti spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Iata in continuare cateva contexte in care e nevoie de ajutorul lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand aveti nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa va adresati unui notar public. Si tot acest expert este individul la care sa va adresati in cazul in care doriti sa reprezentati legal pe cineva, si va lipseste dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre noi se va ciocni in timpul vietii, mai repede sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care isi doresc sa obtina un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – situatie care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru proprietarii de imobile care si-au propus sa le ofere spre inchiriere, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi ocolite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Acest actiune ajuta si in relatia cu Finantele (pentru inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diverse situatii neplanificate.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, trebuie sa ne adresam unui notar. E bine sa stim ca bunurile se vor distribui conform cu cati mostenitori sunt in viata si gradele de rudenie.

La testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi aranjeze problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va contacta un birou notarial pentru elaborarea unui testament – actul in care este exprimata ultima vointa legata de bunurile sale. Un testament realizat de fata cu un notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, nici deteriorat de persoane rau intentionate.

La procuri

Atunci cand se doreste ca o persoana sa poata reprezenta un alt individ in situatii de natura juridica, este nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, aceasta aratand clar in care situatii poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La acest tip de acte se recurge de regula cand un individ este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru remedierea anumitor situatii de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei din 2020, s-a observat un efect surprinzator: o multiplicare masiva a cererilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care hotarasc sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot solicita ajutorul unui notar Bucuresti, aceasta solutie fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa depunerea dosarului va urma fixarea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile in care partile isi pot schimba decizia, in special daca decizia a aparut intr-un moment de criza.