Notar Buzau

Aveti nevoie de un notar in Buzau, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Buzau

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In viata moderna, este posibil de multe ori ca o persoana sa fie pusa in diferite imprejurari de natura juridica, iar aici cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Buzau pentru a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva contexte in care e posibil sa aveti nevoie de ajutorul lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In momentele cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e nevoie sa va adresati unui notar public. Si tot acest expert este individul la care veti apela in cazul in care doriti sa reprezentati o persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre romani se va confrunta in viata, mai devreme sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se va ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – problema care se rezolva la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru proprietarii de cladiri care si-au propus sa le inchirieze, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi prevenite prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Acest actiune e utila si in relatia cu Finantele (pentru inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diferite situatii neplanificate.

La mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e necesar sa ne adresam unui notar. E util sa fim informati ca bunurile vor fi impartite in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele aferente de rudenie.

Pentru testamente

Cand o persoana vrea sa isi puna la punct problemele dupa plecarea din aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care va fi prezentata cea din urma vointa legata de posesiunile sale. Un testament elaborat de fata cu un notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar distrus de persoane rau intentionate.

In caz de procuri

Atunci cand se doreste ca un individ sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, se impune solicitarea unei procuri de la un birou notarial, documentul aratand fara echivoc in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La procuri se recurge de regula atunci cand un individ este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru solutionarea anumitor aspecte de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei de Covid din 2020, s-a observat un efect imprevizibil: o multiplicare substantiala a solicitarilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot solicita ajutorul unui notar Buzau, aceasta solutie fiind cea mai ieftina si potrivita. In urma depunerii dosarului urmeaza stabilirea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile in care partile isi pot schimba decizia, daca hotararea a aparut intr-un moment de criza.