Notar Calarasi

Aveti nevoie de un notar in Calarasi, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Calarasi

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care aveti nevoie de un notar

In viata moderna, este posibil de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu diferite situatii de natura juridica, iar aici cei mai multi dintre noi vor solicita ajutorul unui notar Calarasi spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Iata in continuare unele situatii in care e nevoie de asistenta lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In situatiile cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e nevoie sa va adresati unui notar public. Si tot acest expert este individul la care veti apela in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati legal pe cineva, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Aceasta este o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va ciocni in viata, mai devreme ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru romanii care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – situatie care poate fi rezolvat la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru posesorii de imobile care si-au propus sa le inchirieze, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi prevenite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta operatiune e de folos si in relatia cu Finantele (cand vine vorba de inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diferite situatii neplanificate.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, trebuie sa apelam la un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor distribui in functie de cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva s-a hotarat sa isi puna la punct problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – hartia in care este exprimata cea din urma vointa in legatura cu posesiunile sale. Un testament compus in prezenta unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici distrus de persoane cu intentii rele.

In caz de procuri

Atunci cand e nevoie ca un om sa poata reprezenta un alt individ in situatii de natura juridica, se impune cererea unei procuri de la un birou notarial, procura mentionand fara echivoc in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La acest tip de acte se apeleaza de regula in situatiile in care o persoana este plecata din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru solutionarea anumitor situatii de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei din primavara anului 2020, s-a observat un efect surprinzator: o multiplicare substantiala a cererilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Calarasi, aceasta cale fiind cea mai ieftina si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile cand partile implicate isi pot schimba punctul de vedere, mai ales daca hotararea a fost luata intr-un moment de criza.