Notar Calarasi

Aveti nevoie de un notar in Calarasi, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Calarasi

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa fie pusa in diverse contexte de natura juridica, caz in care cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Calarasi in vederea rezolvarii, acest expert fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva situatii in care e nevoie de ajutorul lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In situatiile cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa va adresati unui notar public. Tot acesta este specialistul la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati o terta persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care cei mai multi dintre romani se va intalni in timpul vietii, mai repede sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – inconvenient care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru proprietarii de cladiri care si-au propus sa le inchirieze, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta operatiune e de folos si in relatia cu Finantele (cand vine vorba de inchirieri), si fereste proprietarii de diverse evenimente neplanificate.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, trebuie sa cautam un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti in functie de cati mostenitori sunt in viata si gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand cineva s-a hotarat sa isi puna la punct situatiile dupa plecarea in lumea de dincolo, se va adresa unui birou notarial pentru intocmirea unui testament – actul in care va fi prezentata ultima vointa in legatura cu proprietatile sale. Un testament realizat in prezenta unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, sau chiar deteriorat de persoane cu intentii rele.

La procuri

Atunci cand e necesar ca o persoana sa poata reprezenta o alta persoana in situatii de natura juridica, este nevoie de solicitarea unei procuri de la un birou notarial, aceasta specificand fara echivoc in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La astfel de documente se apeleaza de regula in situatiile in care o persoana este plecata din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex pt persoane in varsta) – pentru solutionarea anumitor probleme de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu venirea pandemiei din primavara anului 2020, a aparut un efect neasteptat: o crestere substantiala a cererilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se separe de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar Calarasi, aceasta solutie fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa depunerea dosarului va urma stabilirea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile cand partile se pot razgandi, in special daca decizia a aparut intr-un moment de criza.