Notar Cluj Napoca

Aveti nevoie de un notar in Cluj Napoca, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Cluj Napoca

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care aveti nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa fie pusa in diferite situatii de natura juridica, caz in care cele mai multe persoane se vor adresa unui notar Cluj Napoca pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Iata in continuare cateva contexte in care veti avea nevoie de ajutorul lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

Atunci cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e necesar sa va adresati unui notar public. Tot acesta este persoana la care veti apela in cazul in care doriti sa reprezentati o persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre romani se va ciocni in viata, mai devreme ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care si-au planificat sa obtina un credit ipotecar, se impune realizarea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – situatie care poate fi rezolvat la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru posesorii de spatii care intentioneaza sa le scoata la inchiriat, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune e de folos si in relatia cu Administratia Fiscala (pentru inchirieri), si fereste proprietarii de diferite probleme neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor imparti in functie de cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

La testamente

Cand cineva vrea sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea din aceasta lume, va contacta un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – actul in care va fi prezentata cea din urma vointa legata de bunurile sale. Un testament compus de fata cu un notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, nici distrus de persoane rau intentionate.

In caz de procuri

Atunci cand e necesar ca o persoana sa poata reprezenta un alt individ in situatii de natura juridica, este nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, aceasta aratand fara echivoc in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La astfel de documente se apeleaza de regula atunci cand o persoana este plecata din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru rezolvarea anumitor situatii de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei din 2020, a aparut un efect surprinzator: o multiplicare semnificativa a solicitarilor de divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care decid sa se separe de comun acord, fara sa aibe pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar Cluj Napoca, aceasta solutie fiind cea mai ieftina si potrivita. In urma depunerii dosarului urmeaza fixarea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de acesta, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile in care cele doua parti isi pot schimba punctul de vedere, in special daca decizia s-a cristalizat intr-un moment de criza.