Notar Cluj Napoca

Aveti nevoie de un notar in Cluj Napoca, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Cluj Napoca

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand trebuie sa angajati un notar

In viata moderna, este posibil de multe ori ca o persoana sa intalneasca variate situatii de natura juridica, iar aici cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Cluj Napoca pentru a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cele mai frecvente contexte in care e nevoie de asistenta acestuia:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In situatiile cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e nevoie sa angajati un notar public. Tot acesta este persoana la care sa apelati in cazul in care intentionati sa reprezentati pe cineva, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care cei mai multi dintre romani se va confrunta in viata, mai devreme sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care isi doresc sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de realizarea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – situatie care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru posesorii de spatii care intentioneaza sa le scoata la inchiriat, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi prevenite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta procedura e de folos si in relatia cu Finantele (pentru inchirieri), si fereste proprietarii de diferite evenimente neplacute.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor distribui conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand un individ doreste sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea din aceasta lume, va contacta un birou notarial pentru elaborarea unui testament – actul in care este exprimata cea din urma dorinta in legatura cu posesiunile sale. Un testament elaborat de fata cu un notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar distrus de persoane cu intentii rele.

Pentru procuri

Atunci cand se doreste ca un individ sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, va fi nevoie de solicitarea unei procuri de la un birou notarial, aceasta specificand evident in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se recurge de regula atunci cand cineva este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru remedierea anumitor aspecte de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei la inceputul anului 2020, s-a constatat un efect imprevizibil: o crestere semnificativa a cererilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care hotarasc sa se separe de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Cluj Napoca, aceasta varianta fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa depunerea dosarului vine fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile in care partile implicate se pot razgandi, in special daca decizia a fost luata intr-un moment de criza.