Aveti nevoie de un notar in Constanta, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?
Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!
(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)
Formular cerere de oferta
Obtineti oferte de la birouri notariale din Constanta
- Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
- Obtineti oferta complet gratuit
- Faceti economie de bani si timp
- Va bucurati de simplitate si comoditate
- Primiti oferta rapid
Situatii in care aveti nevoie de un notar
In viata de zi cu zi, este posibil de multe ori ca o persoana sa fie pusa in diferite imprejurari de natura juridica, si in aceasta situatie cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Constanta pentru a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare unele situatii in care e posibil sa aveti nevoie de expertiza lui:
Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi
In situatiile cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa va adresati unui notar public. Si tot acest expert este persoana la care veti apela in cazul in care doriti sa reprezentati o persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.
Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare
Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre romani se va ciocni in timpul vietii, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se poate ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.
La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut
Pentru romanii care se pregatesc sa primeasca un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – situatie care se rezolva la un notar public.
Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat
Pentru posesorii de imobile care si-au propus sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi evitate prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta procedura e de folos si in relatia cu Administratia Fiscala (in cazul inchirierilor), si astfel proprietarii sunt feriti variate evenimente neplanificate.
La mosteniri / succesiuni
Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e nevoie sa ne adresam unui notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor distribui in functie de cati mostenitori sunt in viata si gradele aferente de rudenie.
Pentru testamente
Cand o persoana s-a hotarat sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru intocmirea unui testament – hartia in care este exprimata ultima vointa legata de proprietatile sale. Un testament realizat de fata cu un notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici distrus de rauvoitori.
La procuri
Atunci cand se doreste ca un individ sa poata reprezenta un alt individ in situatii de natura juridica, se impune cererea unei procuri de la un birou notarial, documentul aratand evident in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La acest tip de acte se recurge de regula atunci cand un individ este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex in cazul varstnicilor) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.
In caz de traduceri legalizate
Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.
La divort
O data cu sosirea pandemiei din 2020, s-a observat un efect imprevizibil: o inmultire masiva a cererilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care hotarasc sa se separe de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Constanta, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. In urma depunerii dosarului urmeaza deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile cand cele doua parti isi pot schimba punctul de vedere, mai ales daca decizia s-a cristalizat intr-un moment de criza.