Notar Constanta

Aveti nevoie de un notar in Constanta, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Constanta

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care veti avea nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, se intampla de multe ori ca o persoana sa fie pusa in variate contexte de natura juridica, iar aici cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Constanta pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele contexte in care veti avea nevoie de asistenta acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In momentele cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa angajati un notar public. Tot acesta este persoana la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati o terta persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care cei mai multi dintre oameni se va ciocni in timpul vietii, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa primeasca un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – inconvenient care poate fi rezolvat la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru detinatorii de cladiri care doresc sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi ocolite prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Acest actiune e de folos si in relatia cu Finantele (cand vine vorba de inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diferite probleme neplacute.

La mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e nevoie sa apelam la un notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor imparti conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care este exprimata cea din urma dorinta legata de bunurile sale. Un testament elaborat in fata unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, sau chiar deteriorat de persoane cu intentii rele.

Pentru procuri

Atunci cand e nevoie ca un individ sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, se impune obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand clar in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se apeleaza de regula atunci cand cineva este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru remedierea anumitor aspecte de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei de Covid din 2020, s-a observat un efect imprevizibil: o multiplicare semnificativa a cererilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care hotarasc sa se separe de comun acord, fara a avea pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar Constanta, aceasta varianta fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma fixarea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile in care partile se pot razgandi, daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.