Notar Craiova

Aveti nevoie de un notar in Craiova, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Craiova

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand aveti nevoie de un notar

In viata moderna, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa intalneasca diferite contexte de natura juridica, caz in care cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Craiova in vederea rezolvarii, acesta fiind la curent cu toate legile. Iata in continuare unele contexte in care veti avea nevoie de ajutorul acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e nevoie sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este persoana la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati pe cineva, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va ciocni in viata, mai repede ori mai tarziu. Ori ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru persoanele care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – problema care se rezolva la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru detinatorii de imobile care intentioneaza sa le ofere spre inchiriere, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi evitate prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta operatiune e utila si in relatia cu ANAF (cand vine vorba de inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diverse situatii neplanificate.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e necesar sa apelam la un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor imparti conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si gradele aferente de rudenie.

In caz de testamente

Cand o persoana s-a hotarat sa isi puna la punct problemele dupa plecarea din aceasta lume, va contacta un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – hartia in care este exprimata ultima vointa in legatura cu posesiunile sale. Un testament realizat de fata cu un notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar deteriorat de rauvoitori.

In caz de procuri

Atunci cand e necesar ca un individ sa poata reprezenta o alta persoana in contexte de natura juridica, este nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, documentul specificand fara echivoc in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La procuri se apeleaza de regula atunci cand un individ este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru solutionarea anumitor aspecte de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu venirea pandemiei din 2020, a aparut un efect imprevizibil: o crestere substantiala a cererilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care decid sa se separe de comun acord, fara sa aibe pretentii de custodie sau materiale, pot solicita ajutorul unui notar Craiova, aceasta varianta fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul urmeaza deciderea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile in care partile isi pot schimba decizia, in special daca decizia a aparut intr-un moment de criza.