Notar Craiova

Aveti nevoie de un notar in Craiova, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Craiova

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care trebuie sa angajati un notar

In viata de zi cu zi, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu diverse situatii de natura juridica, iar aici cea mai mare parte a oamenilor vor solicita ajutorul unui notar Craiova pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cateva situatii in care veti avea nevoie de ajutorul acestuia:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

Atunci cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e nevoie sa angajati un notar public. Tot acesta este specialistul la care sa apelati in cazul in care doriti sa reprezentati o persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care aproape fiecare dintre noi se va intalni in aceasta viata, mai repede sau mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – situatie care poate fi rezolvat la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru detinatorii de spatii care intentioneaza sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta procedura ajuta si in relatia cu Administratia Fiscala (pentru inchirieri), si fereste proprietarii de diferite situatii nedorite.

La mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor distribui conform cu cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva doreste sa isi aranjeze situatiile dupa plecarea in lumea de dincolo, va contacta un birou notarial pentru elaborarea unui testament – actul in care va fi conservata cea din urma dorinta legata de posesiunile sale. Un testament elaborat in fata unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, sau chiar distrus de persoane cu intentii rele.

In caz de procuri

Atunci cand e nevoie ca un individ sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, se impune cererea unei procuri de la un birou notarial, documentul aratand fara echivoc in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se recurge de regula atunci cand cineva este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru remedierea anumitor probleme de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei din 2020, s-a observat un efect surprinzator: o crestere semnificativa a solicitarilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care hotarasc sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Craiova, aceasta cale fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. In urma depunerii dosarului urmeaza fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de acesta, precum si alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile cand partile isi pot schimba decizia, daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.