Notar Deva

Aveti nevoie de un notar in Deva, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Deva

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, se poate intampla de numeroase ori ca o persoana sa intalneasca variate situatii de natura juridica, si in aceasta situatie cele mai multe persoane vor cauta asistenta unui notar Deva in vederea rezolvarii, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele situatii in care e posibil sa aveti nevoie de asistenta acestuia:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In situatiile cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e necesar sa angajati un notar public. Tot acesta este persoana la care sa va adresati in cazul in care doriti sa reprezentati o persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va ciocni in timpul vietii, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – inconvenient care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru proprietarii de cladiri care intentioneaza sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune e de folos si in relatia cu Finantele (in cazul inchirierilor), si astfel proprietarii sunt feriti diferite situatii neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, trebuie sa apelam la un notar. E bine de stiut ca bunurile vor fi impartite conform cu cati mostenitori sunt in viata si gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi randuiasca lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care va fi conservata ultima vointa in legatura cu bunurile sale. Un testament elaborat in fata unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar deteriorat de persoane rau intentionate.

La procuri

Atunci cand e necesar ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in contexte de natura juridica, va fi nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, aceasta aratand fara echivoc in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La acest tip de acte se apeleaza de regula cand un individ este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu sosirea pandemiei din primavara anului 2020, s-a observat un efect imprevizibil: o multiplicare semnificativa a solicitarilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Deva, aceasta varianta fiind cea mai ieftina si potrivita. In urma depunerii dosarului vine stabilirea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile cand partile isi pot schimba punctul de vedere, mai ales daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.