Notar Deva

Aveti nevoie de un notar in Deva, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Deva

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand trebuie sa angajati un notar

In viata moderna, se poate intampla de numeroase ori ca o persoana sa intalneasca diferite situatii de natura juridica, si in aceasta situatie cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Deva pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cateva contexte in care e nevoie de expertiza acestuia:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

Atunci cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este specialistul la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati legal pe cineva, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care aproape fiecare dintre noi se va ciocni in aceasta viata, mai repede sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care isi doresc sa obtina un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – problema care poate fi rezolvat la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru detinatorii de cladiri care doresc sa le inchirieze, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi prevenite prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Acest actiune ajuta si in relatia cu Finantele (in cazul inchirierilor), si astfel proprietarii sunt feriti diverse evenimente neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor distribui conform cu cati mostenitori sunt in viata si gradele aferente de rudenie.

La testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi randuiasca lucrurile dupa plecarea din aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care va fi conservata ultima dorinta legata de posesiunile sale. Un testament realizat in prezenta unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar deteriorat de rauvoitori.

In caz de procuri

Atunci cand e necesar ca o persoana sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, se impune cererea unei procuri de la un birou notarial, documentul aratand clar in care situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La procuri se apeleaza de regula atunci cand o persoana este plecata din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru solutionarea anumitor probleme de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei din primavara anului 2020, a aparut un efect neasteptat: o multiplicare substantiala a cererilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care decid sa se separe de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Deva, aceasta cale fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul va urma stabilirea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile in care partile isi pot schimba punctul de vedere, mai ales daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.