Notar Drobeta Turnu Severin

Aveti nevoie de un notar in Drobeta Turnu Severin, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Drobeta Turnu Severin

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, se intampla de multe ori ca o persoana sa intalneasca diverse situatii de natura juridica, iar aici cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Drobeta Turnu Severin spre a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele situatii in care e posibil sa aveti nevoie de asistenta acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand este solicitata legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e nevoie sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este individul la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati legal o persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care cei mai multi dintre oameni se va confrunta in viata, mai devreme sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care si-au planificat sa obtina un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – problema care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru posesorii de cladiri care intentioneaza sa le scoata la inchiriat, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi evitate prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta operatiune e de folos si in relatia cu Administratia Fiscala (cand vine vorba de inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diferite evenimente neplanificate.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E util sa fim informati ca bunurile vor fi impartite conform cu cati mostenitori sunt in viata si gradele aferente de rudenie.

La testamente

Cand cineva vrea sa isi aranjeze problemele dupa plecarea din aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care este exprimata cea din urma dorinta legata de bunurile sale. Un testament realizat de fata cu un notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, sau chiar distrus de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand e nevoie ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in probleme de natura juridica, va fi nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura specificand clar in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La procuri se recurge de regula atunci cand o persoana este plecata din tara, sau nu se poate deplasa (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru remedierea anumitor situatii de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu venirea pandemiei din 2020, s-a observat un efect surprinzator: o multiplicare substantiala a cererilor de divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care hotarasc sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Drobeta Turnu Severin, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma deciderea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile in care partile implicate isi pot schimba punctul de vedere, in special daca hotararea a fost luata intr-un moment de criza.