Notar Drobeta Turnu Severin

Aveti nevoie de un notar in Drobeta Turnu Severin, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Drobeta Turnu Severin

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care aveti nevoie de un notar

In viata moderna, este posibil de numeroase ori ca o persoana sa fie pusa in diferite contexte de natura juridica, si in aceasta situatie cele mai multe persoane se vor adresa unui notar Drobeta Turnu Severin in vederea rezolvarii, acest expert fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva situatii in care e posibil sa aveti nevoie de asistenta lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In situatiile cand aveti nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa va adresati unui notar public. Tot acesta este individul la care sa apelati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati o persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va ciocni in timpul vietii, mai repede ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – situatie care poate fi rezolvat la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru detinatorii de cladiri care intentioneaza sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi evitate prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta operatiune ajuta si in relatia cu Administratia Fiscala (pentru inchirieri), si fereste proprietarii de diverse probleme neplacute.

La mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e nevoie sa apelam la un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor distribui in functie de cati mostenitori sunt in viata si gradele aferente de rudenie.

Pentru testamente

Cand o persoana doreste sa isi puna la punct problemele dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – actul in care va fi prezentata cea din urma dorinta vis-a-vis de posesiunile sale. Un testament compus in prezenta unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, sau chiar deteriorat de persoane rau intentionate.

Pentru procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta o alta persoana in contexte de natura juridica, se impune cererea unei procuri de la un birou notarial, aceasta specificand fara echivoc in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se recurge de regula cand o persoana este plecata din tara, sau nu se poate deplasa (de ex in cazul varstnicilor) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu venirea pandemiei din primavara anului 2020, s-a observat un efect neasteptat: o multiplicare semnificativa a solicitarilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Drobeta Turnu Severin, aceasta cale fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa depunerea dosarului urmeaza deciderea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. Totodata, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile in care partile implicate se pot razgandi, daca decizia a aparut intr-un moment de criza.