Notar Focsani

Aveti nevoie de un notar in Focsani, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Focsani

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care veti avea nevoie de un notar

In vietile cotidiene, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa fie pusa in variate imprejurari de natura juridica, caz in care cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Focsani pentru a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva contexte in care e nevoie de asistenta lui:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In situatiile cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e necesar sa apelati la un notar public. Tot acesta este specialistul la care veti apela in cazul in care doriti sa reprezentati pe cineva, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Aceasta este o situatie cu care cei mai multi dintre noi se va ciocni in aceasta viata, mai devreme sau mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru persoanele care se pregatesc sa obtina un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – inconvenient care poate fi rezolvat la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru proprietarii de spatii care intentioneaza sa le inchirieze, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi prevenite prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta procedura e de folos si in relatia cu Finantele (cand vine vorba de inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diverse situatii neplacute.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, trebuie sa ne adresam unui notar. E bine de stiut ca bunurile se vor distribui conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

La testamente

Cand un individ doreste sa isi puna la punct problemele dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care va fi prezentata cea din urma vointa legata de bunurile sale. Un testament elaborat de fata cu un notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar distrus de persoane rau intentionate.

Pentru procuri

Atunci cand e nevoie ca o persoana sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, este nevoie de solicitarea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand evident in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La acest tip de acte se recurge de regula cand cineva este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru remedierea anumitor aspecte de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu sosirea pandemiei din 2020, s-a observat un efect neasteptat: o inmultire masiva a solicitarilor de divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care decid sa se separe de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Focsani, aceasta solutie fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. In urma depunerii dosarului vine fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile cand partile isi pot schimba decizia, in special daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.