Notar Focsani

Aveti nevoie de un notar in Focsani, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Focsani

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In viata moderna, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa fie pusa in diferite contexte de natura juridica, caz in care cei mai multi dintre noi se vor adresa unui notar Focsani pentru a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva contexte in care e posibil sa aveti nevoie de asistenta acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

Atunci cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, trebuie sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este persoana la care veti apela in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati pe cineva, si va lipseste dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care cei mai multi dintre noi se va ciocni in aceasta viata, mai devreme ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care se pregatesc sa primeasca un credit ipotecar, este necesara realizarea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – problema care poate fi rezolvat la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru posesorii de spatii care doresc sa le ofere spre inchiriere, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi evitate daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta operatiune e de folos si in relatia cu ANAF (in cazul inchirierilor), si fereste proprietarii de diverse probleme nedorite.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, trebuie sa ne adresam unui notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti in functie de cati mostenitori sunt in viata si gradele aferente de rudenie.

La testamente

Cand cineva vrea sa isi aranjeze problemele dupa plecarea din aceasta lume, se va adresa unui birou notarial in vederea intocmirii unui testament – documentul in care este exprimata cea din urma dorinta legata de posesiunile sale. Un testament compus in fata unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici deteriorat de persoane cu intentii rele.

Pentru procuri

Atunci cand e necesar ca un individ sa poata reprezenta un alt individ in situatii de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, aceasta mentionand evident in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La procuri se recurge de regula atunci cand o persoana este plecata din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei de Covid din 2020, s-a constatat un efect surprinzator: o inmultire masiva a solicitarilor de divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se separe de comun acord, fara pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Focsani, aceasta varianta fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul urmeaza fixarea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile cand cele doua parti isi pot schimba decizia, in special daca decizia s-a cristalizat intr-un moment de criza.