Notar Galati

Aveti nevoie de un notar in Galati, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Galati

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand trebuie sa angajati un notar

In vietile cotidiene, este posibil de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu variate situatii de natura juridica, iar aici cea mai mare parte a oamenilor vor solicita ajutorul unui notar Galati pentru a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Iata in continuare unele situatii in care e nevoie de ajutorul lui:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

Atunci cand e nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e nevoie sa va adresati unui notar public. Tot acesta este persoana la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati o persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va intalni in aceasta viata, mai repede ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care isi doresc sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de realizarea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – situatie care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru detinatorii de spatii care si-au propus sa le scoata la inchiriat, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi ocolite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune e de folos si in relatia cu Administratia Fiscala (pentru inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diverse evenimente nedorite.

La mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, trebuie sa cautam un notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor distribui in functie de cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand un individ vrea sa isi aranjeze problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, se va adresa unui birou notarial in vederea intocmirii unui testament – hartia in care va fi conservata cea din urma dorinta in legatura cu posesiunile sale. Un testament compus de fata cu un notar si a minim doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar distrus de persoane cu intentii rele.

Pentru procuri

Atunci cand e nevoie ca un om sa poata reprezenta o alta persoana in contexte de natura juridica, este nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, documentul specificand evident in care situatii poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La acest tip de acte se recurge de regula cand un individ este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex in cazul varstnicilor) – pentru remedierea anumitor aspecte de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a observat un efect neasteptat: o inmultire semnificativa a cererilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Galati, aceasta varianta fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul urmeaza deciderea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile in care cele doua parti isi pot schimba decizia, mai ales daca decizia a aparut intr-un moment de criza.