Notar Galati

Aveti nevoie de un notar in Galati, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Galati

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care aveti nevoie de un notar

In viata moderna, se poate intampla de numeroase ori ca o persoana sa intalneasca diverse situatii de natura juridica, si in aceasta situatie cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Galati pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cele mai frecvente situatii in care e nevoie de ajutorul lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

Atunci cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa apelati la un notar public. Tot acesta este individul la care sa apelati in cazul in care intentionati sa reprezentati legal pe cineva, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care aproape fiecare dintre oameni se va confrunta in aceasta viata, mai repede sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, este necesara realizarea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – situatie care se rezolva la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru detinatorii de spatii care si-au propus sa le scoata la inchiriat, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi evitate prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune ajuta si in relatia cu Administratia Fiscala (in cazul inchirierilor), si fereste proprietarii de variate evenimente neplacute.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi aranjeze lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care va fi prezentata cea din urma dorinta in legatura cu proprietatile sale. Un testament compus in fata unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar deteriorat de rauvoitori.

In caz de procuri

Atunci cand e necesar ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in situatii de natura juridica, va fi nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, aceasta aratand fara echivoc in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La procuri se recurge de regula in situatiile in care cineva este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex pt persoane in varsta) – pentru solutionarea anumitor aspecte de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu venirea pandemiei de Covid din 2020, s-a observat un efect neasteptat: o inmultire masiva a solicitarilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Galati, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa depunerea dosarului va urma stabilirea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, precum si alte detalii de comun acord. Totodata, e bine de stiut ca exista un termen de 30 de zile cand cele doua parti isi pot schimba punctul de vedere, daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.