Notar Giurgiu

Aveti nevoie de un notar in Giurgiu, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Giurgiu

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand trebuie sa angajati un notar

In viata moderna, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa intalneasca diferite situatii de natura juridica, iar aici cele mai multe persoane vor cauta asistenta unui notar Giurgiu in vederea rezolvarii, acest expert fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele situatii in care e nevoie de expertiza lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

Atunci cand este solicitata legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa angajati un notar public. Tot acesta este specialistul la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati legal pe cineva, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre noi se va confrunta in viata, mai repede sau mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care isi doresc sa atraga un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – inconvenient care se rezolva la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru proprietarii de imobile care si-au propus sa le inchirieze, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi ocolite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta procedura ajuta si in relatia cu ANAF (pentru inchirieri), si fereste proprietarii de diferite probleme neplanificate.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a porni procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e necesar sa ne adresam unui notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor distribui conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand cineva doreste sa isi randuiasca lucrurile dupa plecarea in lumea de dincolo, se va adresa unui birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care va fi conservata ultima dorinta legata de bunurile sale. Un testament realizat in fata unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici distrus de persoane cu intentii rele.

In caz de procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, se impune solicitarea unei procuri de la un birou notarial, procura specificand fara echivoc in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La acest tip de acte se apeleaza de regula cand un individ este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex in cazul varstnicilor) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a constatat un efect surprinzator: o crestere masiva a solicitarilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care hotarasc sa se separe de comun acord, fara pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Giurgiu, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa depunerea dosarului va urma fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. Totodata, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile cand cele doua parti isi pot schimba decizia, in special daca decizia a aparut intr-un moment de criza.