Notar Giurgiu

Aveti nevoie de un notar in Giurgiu, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Giurgiu

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care aveti nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, se poate intampla de numeroase ori ca o persoana sa fie pusa in diverse imprejurari de natura juridica, si in aceasta situatie cea mai mare parte a oamenilor vor cauta asistenta unui notar Giurgiu in vederea rezolvarii, acesta fiind la curent cu toate legile. Iata in continuare cele mai frecvente contexte in care veti avea nevoie de asistenta acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

Atunci cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este specialistul la care sa va adresati in cazul in care doriti sa reprezentati legal o terta persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre noi se va confrunta in timpul vietii, mai repede ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – problema care poate fi rezolvat la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru proprietarii de spatii care doresc sa le inchirieze, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi evitate prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta procedura e utila si in relatia cu Administratia Fiscala (cand vine vorba de inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti variate probleme nedorite.

La mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e necesar sa apelam la un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele aferente de rudenie.

Pentru testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi aranjeze lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – documentul in care este exprimata cea din urma vointa in legatura cu posesiunile sale. Un testament elaborat in fata unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici deteriorat de persoane rau intentionate.

La procuri

Atunci cand e necesar ca un individ sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, va fi nevoie de solicitarea unei procuri de la un birou notarial, aceasta aratand clar in care situatii poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La procuri se recurge de regula atunci cand un individ este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru rezolvarea anumitor situatii de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu venirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a constatat un efect neasteptat: o crestere semnificativa a solicitarilor de divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot solicita ajutorul unui notar Giurgiu, aceasta cale fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul urmeaza fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, e util sa stiti ca exista un termen de treizeci de zile in care partile isi pot schimba decizia, daca decizia a fost luata intr-un moment de criza.