Notar Iasi

Aveti nevoie de un notar in Iasi, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Iasi

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care veti avea nevoie de un notar

In vietile cotidiene, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa intalneasca variate contexte de natura juridica, caz in care cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Iasi spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele contexte in care veti avea nevoie de ajutorul acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In momentele cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa apelati la un notar public. Tot acesta este specialistul la care sa va adresati in cazul in care doriti sa reprezentati o persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care cei mai multi dintre noi se va ciocni in viata, mai repede ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – situatie care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru detinatorii de imobile care doresc sa le inchirieze, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta procedura ajuta si in relatia cu Finantele (pentru inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diverse evenimente nedorite.

La mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele aferente de rudenie.

In caz de testamente

Cand un individ vrea sa isi randuiasca lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru intocmirea unui testament – hartia in care este exprimata ultima vointa in legatura cu proprietatile sale. Un testament compus in prezenta unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici distrus de persoane cu intentii rele.

Pentru procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, se impune cererea unei procuri de la un birou notarial, procura mentionand fara echivoc in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La acest tip de acte se recurge de regula atunci cand cineva este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu venirea pandemiei din 2020, a aparut un efect imprevizibil: o crestere masiva a cererilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care decid sa se separe de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot solicita ajutorul unui notar Iasi, aceasta solutie fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de acesta, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de treizeci de zile cand partile isi pot schimba punctul de vedere, in special daca hotararea a fost luata intr-un moment de criza.