Notar Iasi

Aveti nevoie de un notar in Iasi, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Iasi

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care aveti nevoie de un notar

In vietile cotidiene, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa intalneasca diverse contexte de natura juridica, iar aici cei mai multi dintre noi vor cauta asistenta unui notar Iasi in vederea rezolvarii, acesta fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cele mai frecvente contexte in care e posibil sa aveti nevoie de ajutorul lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In situatiile cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, trebuie sa angajati un notar public. Tot acesta este specialistul la care sa apelati in cazul in care intentionati sa reprezentati legal pe cineva, si aveti nevoie de drept de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care cei mai multi dintre oameni se va intalni in aceasta viata, mai devreme ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, este necesara realizarea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – problema care poate fi rezolvat la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru posesorii de spatii care doresc sa le inchirieze, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi prevenite prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta operatiune e utila si in relatia cu Finantele (in cazul inchirierilor), si astfel proprietarii sunt feriti variate situatii neplanificate.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E bine sa stim ca bunurile vor fi impartite conform cu cati mostenitori sunt in viata si gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand o persoana vrea sa isi puna la punct problemele dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – documentul in care va fi conservata cea din urma dorinta legata de proprietatile sale. Un testament elaborat in fata unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici deteriorat de persoane cu intentii rele.

La procuri

Atunci cand e nevoie ca o persoana sa poata reprezenta un alt individ in situatii de natura juridica, se impune cererea unei procuri de la un birou notarial, procura mentionand clar in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La astfel de documente se recurge de regula cand o persoana este plecata din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex in cazul varstnicilor) – pentru remedierea anumitor probleme de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei din 2020, a aparut un efect imprevizibil: o multiplicare substantiala a solicitarilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se separe de comun acord, fara a avea pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Iasi, aceasta solutie fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa depunerea dosarului vine deciderea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de acesta, precum si alte detalii de comun acord. De asemenea, e bine de stiut ca exista un termen de 30 de zile in care partile implicate se pot razgandi, daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.