Notar Miercurea Ciuc

Aveti nevoie de un notar in Miercurea Ciuc, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Miercurea Ciuc

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care aveti nevoie de un notar

In viata moderna, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu diverse imprejurari de natura juridica, si in aceasta situatie cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Miercurea Ciuc spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cele mai frecvente situatii in care veti avea nevoie de expertiza lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In momentele cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, trebuie sa apelati la un notar public. Tot acesta este individul la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati legal pe cineva, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va confrunta in viata, mai repede ori mai tarziu. Ori ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru romanii care se pregatesc sa primeasca un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – problema care se rezolva la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru posesorii de cladiri care doresc sa le ofere spre inchiriere, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi prevenite prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta procedura ajuta si in relatia cu Administratia Fiscala (cand vine vorba de inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diverse evenimente neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e nevoie sa ne adresam unui notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti conform cu cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand un individ doreste sa isi aranjeze situatiile dupa plecarea din aceasta lume, va contacta un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – documentul in care va fi conservata cea din urma vointa legata de posesiunile sale. Un testament compus de fata cu un notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar distrus de rauvoitori.

In caz de procuri

Atunci cand se doreste ca o persoana sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, va fi nevoie de solicitarea unei procuri de la un birou notarial, procura mentionand clar in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La acest tip de acte se recurge de regula atunci cand cineva este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex in cazul varstnicilor) – pentru solutionarea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a constatat un efect neasteptat: o inmultire substantiala a cererilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Miercurea Ciuc, aceasta solutie fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. In urma depunerii dosarului urmeaza stabilirea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile cand cele doua parti isi pot schimba decizia, mai ales daca decizia a aparut intr-un moment de criza.