Notar Miercurea Ciuc

Aveti nevoie de un notar in Miercurea Ciuc, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Miercurea Ciuc

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand aveti nevoie de un notar

In vietile cotidiene, se intampla de multe ori ca o persoana sa fie pusa in diferite imprejurari de natura juridica, si in aceasta situatie cele mai multe persoane se vor adresa unui notar Miercurea Ciuc in vederea rezolvarii, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare unele contexte in care e nevoie de ajutorul acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

Atunci cand aveti nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa va adresati unui notar public. Si tot acest expert este specialistul la care sa apelati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati o persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care aproape fiecare dintre oameni se va ciocni in timpul vietii, mai devreme sau mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care si-au planificat sa atraga un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – problema care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru posesorii de spatii care intentioneaza sa le inchirieze, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi ocolite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune e utila si in relatia cu Finantele (in cazul inchirierilor), si astfel proprietarii sunt feriti diverse evenimente neplanificate.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E bine sa stim ca bunurile vor fi impartite in functie de cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand o persoana doreste sa isi randuiasca problemele dupa plecarea din aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru elaborarea unui testament – actul in care este exprimata ultima vointa legata de proprietatile sale. Un testament compus de fata cu un notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar distrus de rauvoitori.

In caz de procuri

Atunci cand e nevoie ca un om sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, este nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, procura specificand fara echivoc in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La procuri se recurge de regula cand cineva este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru remedierea anumitor situatii de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei din 2020, s-a observat un efect surprinzator: o inmultire masiva a cererilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Miercurea Ciuc, aceasta cale fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de acesta, precum si alte detalii de comun acord. Totodata, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile cand partile se pot razgandi, in special daca decizia a aparut intr-un moment de criza.