Notar Oradea

Aveti nevoie de un notar in Oradea, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Oradea

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In viata moderna, se intampla de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu diferite situatii de natura juridica, caz in care cea mai mare parte a oamenilor vor cauta asistenta unui notar Oradea pentru a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva situatii in care e nevoie de ajutorul acestuia:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In momentele cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, trebuie sa angajati un notar public. Tot acesta este persoana la care sa va adresati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati o persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va ciocni in viata, mai devreme ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care si-au planificat sa obtina un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – problema care poate fi rezolvat la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru proprietarii de cladiri care doresc sa le inchirieze, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta operatiune e utila si in relatia cu Finantele (cand vine vorba de inchirieri), si ca urmare detinatorii evita variate situatii nedorite.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa ne adresam unui notar. E bine sa stim ca bunurile se vor distribui conform cu cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

La testamente

Cand cineva s-a hotarat sa isi puna la punct situatiile dupa plecarea in lumea de dincolo, va contacta un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – documentul in care va fi conservata cea din urma vointa vis-a-vis de bunurile sale. Un testament compus in prezenta unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar deteriorat de persoane cu intentii rele.

Pentru procuri

Atunci cand e nevoie ca o persoana sa poata reprezenta un alt individ in situatii de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, documentul specificand fara echivoc in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La astfel de documente se apeleaza de regula cand cineva este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex pt persoane in varsta) – pentru solutionarea anumitor aspecte de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu sosirea pandemiei din 2020, a aparut un efect imprevizibil: o inmultire semnificativa a solicitarilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la doi ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care hotarasc sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii de custodie sau materiale, pot solicita ajutorul unui notar Oradea, aceasta solutie fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul vine fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile in care partile isi pot schimba punctul de vedere, daca hotararea a fost luata intr-un moment de criza.