Notar Oradea

Aveti nevoie de un notar in Oradea, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Oradea

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care veti avea nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu diferite contexte de natura juridica, caz in care cei mai multi dintre noi vor solicita ajutorul unui notar Oradea pentru a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cele mai frecvente situatii in care e nevoie de expertiza lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

Atunci cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e necesar sa va adresati unui notar public. Tot acesta este specialistul la care sa va adresati in cazul in care intentionati sa reprezentati legal o terta persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre romani se va ciocni in timpul vietii, mai devreme sau mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru persoanele care si-au planificat sa atraga un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – problema care se rezolva la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru posesorii de cladiri care si-au propus sa le ofere spre inchiriere, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi prevenite prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta operatiune e utila si in relatia cu Administratia Fiscala (cand vine vorba de inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diverse situatii neplacute.

La mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e necesar sa ne adresam unui notar. E bine sa stim ca bunurile vor fi impartite in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva s-a hotarat sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea in lumea de dincolo, se va adresa unui birou notarial pentru elaborarea unui testament – hartia in care va fi conservata cea din urma dorinta vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament realizat in prezenta unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar distrus de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, se impune obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand clar in care situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La acest tip de acte se recurge de regula atunci cand cineva este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru solutionarea anumitor aspecte de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei de Covid din primavara anului 2020, s-a constatat un efect surprinzator: o crestere substantiala a solicitarilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care au hotarat sa se separe de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar Oradea, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul va urma fixarea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, precum si alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile in care partile isi pot schimba decizia, daca hotararea a aparut intr-un moment de criza.