Notar Piatra Neamt

Aveti nevoie de un notar in Piatra Neamt, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Piatra Neamt

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care veti avea nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, este posibil de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu diverse contexte de natura juridica, caz in care cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Piatra Neamt spre a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Iata in continuare cele mai frecvente contexte in care e posibil sa aveti nevoie de expertiza lui:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In momentele cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa va adresati unui notar public. Tot acesta este individul la care sa apelati in cazul in care intentionati sa reprezentati pe cineva, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va ciocni in aceasta viata, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa primeasca un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – inconvenient care se rezolva la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru posesorii de cladiri care doresc sa le inchirieze, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi ocolite prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Acest actiune e utila si in relatia cu ANAF (pentru inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diferite evenimente nedorite.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e necesar sa ne adresam unui notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti in functie de cati mostenitori sunt in viata si gradele aferente de rudenie.

In caz de testamente

Cand cineva vrea sa isi puna la punct situatiile dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care va fi conservata cea din urma dorinta legata de posesiunile sale. Un testament realizat in fata unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici distrus de persoane cu intentii rele.

La procuri

Atunci cand e nevoie ca un individ sa poata reprezenta pe altcineva in situatii de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, documentul specificand fara echivoc in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La acest tip de acte se recurge de regula cand cineva este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex in cazul varstnicilor) – pentru rezolvarea anumitor aspecte de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu sosirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, a aparut un efect surprinzator: o crestere masiva a cererilor de divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se separe de comun acord, fara pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Piatra Neamt, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul va urma deciderea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de acesta, precum si alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile cand cele doua parti isi pot schimba punctul de vedere, in special daca hotararea a fost luata intr-un moment de criza.