Notar Piatra Neamt

Aveti nevoie de un notar in Piatra Neamt, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Piatra Neamt

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand trebuie sa angajati un notar

In viata de zi cu zi, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa intalneasca diverse imprejurari de natura juridica, si in aceasta situatie cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Piatra Neamt pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare unele contexte in care veti avea nevoie de asistenta lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In momentele cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e nevoie sa va adresati unui notar public. Si tot acest expert este specialistul la care sa va adresati in cazul in care doriti sa reprezentati legal o persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre noi se va ciocni in timpul vietii, mai repede sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – problema care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru proprietarii de imobile care doresc sa le scoata la inchiriat, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi ocolite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Acest actiune e de folos si in relatia cu ANAF (in cazul inchirierilor), si fereste proprietarii de diferite situatii neplanificate.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, trebuie sa apelam la un notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor imparti conform cu cati mostenitori sunt in viata si gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva vrea sa isi puna la punct situatiile dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – hartia in care va fi conservata ultima dorinta legata de proprietatile sale. Un testament elaborat in fata unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, nici deteriorat de persoane cu intentii rele.

La procuri

Atunci cand e nevoie ca o persoana sa poata reprezenta un alt individ in probleme de natura juridica, este nevoie de solicitarea unei procuri de la un birou notarial, procura mentionand fara echivoc in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La astfel de documente se recurge de regula cand cineva este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex pt persoane in varsta) – pentru solutionarea anumitor situatii de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu venirea pandemiei din 2020, a aparut un efect surprinzator: o multiplicare semnificativa a cererilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care hotarasc sa se separe de comun acord, fara sa aibe pretentii de custodie sau materiale, pot solicita ajutorul unui notar Piatra Neamt, aceasta cale fiind cea mai ieftina si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile cand partile implicate isi pot schimba punctul de vedere, daca decizia a aparut intr-un moment de criza.