Notar Pitesti

Aveti nevoie de un notar in Pitesti, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Pitesti

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care aveti nevoie de un notar

In viata moderna, este posibil de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu diverse situatii de natura juridica, si in aceasta situatie cei mai multi dintre noi se vor adresa unui notar Pitesti in vederea rezolvarii, acesta fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva contexte in care veti avea nevoie de asistenta acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

Atunci cand e nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e nevoie sa va adresati unui notar public. Si tot acest expert este specialistul la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati o terta persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va ciocni in viata, mai repede sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care si-au planificat sa atraga un credit ipotecar, este necesara realizarea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – inconvenient care se rezolva la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru detinatorii de spatii care doresc sa le scoata la inchiriat, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi evitate daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta procedura e utila si in relatia cu Finantele (pentru inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diferite probleme neplacute.

La mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa apelam la un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

La testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi aranjeze problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, se va adresa unui birou notarial pentru intocmirea unui testament – actul in care este exprimata ultima dorinta legata de bunurile sale. Un testament elaborat in prezenta unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, nici deteriorat de rauvoitori.

In caz de procuri

Atunci cand e nevoie ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in contexte de natura juridica, va fi nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, documentul specificand clar in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La acest tip de acte se apeleaza de regula cand o persoana este plecata din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru solutionarea anumitor situatii de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei de Covid din 2020, s-a constatat un efect neasteptat: o multiplicare masiva a cererilor de divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care hotarasc sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Pitesti, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul va urma fixarea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de acesta, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e bine de stiut ca exista un termen de 30 de zile in care partile implicate se pot razgandi, in special daca decizia a fost luata intr-un moment de criza.