Notar Pitesti

Aveti nevoie de un notar in Pitesti, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Pitesti

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care veti avea nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa fie pusa in diverse situatii de natura juridica, caz in care cele mai multe persoane vor cauta asistenta unui notar Pitesti spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Iata in continuare unele situatii in care e posibil sa aveti nevoie de ajutorul acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In situatiile cand aveti nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e nevoie sa angajati un notar public. Si tot acest expert este specialistul la care sa apelati in cazul in care intentionati sa reprezentati o terta persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre noi se va confrunta in viata, mai devreme sau mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – problema care se rezolva la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru proprietarii de imobile care si-au propus sa le scoata la inchiriat, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune ajuta si in relatia cu Finantele (in cazul inchirierilor), si astfel proprietarii sunt feriti diferite probleme neplacute.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, trebuie sa cautam un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor distribui in functie de cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

La testamente

Cand o persoana vrea sa isi puna la punct problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va contacta un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – actul in care va fi conservata ultima dorinta legata de posesiunile sale. Un testament realizat in fata unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, sau chiar deteriorat de persoane rau intentionate.

Pentru procuri

Atunci cand e necesar ca un individ sa poata reprezenta un alt individ in situatii de natura juridica, va fi nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, documentul aratand evident in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se recurge de regula in situatiile in care un individ este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru rezolvarea anumitor situatii de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei din 2020, a aparut un efect imprevizibil: o multiplicare substantiala a solicitarilor de divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se separe de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Pitesti, aceasta varianta fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. In urma depunerii dosarului urmeaza fixarea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. Totodata, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile in care partile implicate isi pot schimba punctul de vedere, daca decizia a fost luata intr-un moment de criza.