Notar Ploiesti

Aveti nevoie de un notar in Ploiesti, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Ploiesti

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand trebuie sa angajati un notar

In vietile cotidiene, este posibil de numeroase ori ca o persoana sa intalneasca variate imprejurari de natura juridica, caz in care cei mai multi dintre noi vor solicita ajutorul unui notar Ploiesti spre a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare unele contexte in care e nevoie de ajutorul acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

Atunci cand aveti nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa va adresati unui notar public. Si tot acest expert este specialistul la care sa apelati in cazul in care doriti sa reprezentati o terta persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va intalni in aceasta viata, mai devreme ori mai tarziu. Ori ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – situatie care se rezolva la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru posesorii de imobile care intentioneaza sa le inchirieze, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune e utila si in relatia cu Administratia Fiscala (pentru inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diverse situatii neplanificate.

La mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E bine de stiut ca bunurile vor fi impartite in functie de cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

La testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi aranjeze situatiile dupa plecarea din aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru elaborarea unui testament – actul in care va fi conservata ultima vointa in legatura cu proprietatile sale. Un testament compus in fata unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici deteriorat de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand e nevoie ca un individ sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, se impune solicitarea unei procuri de la un birou notarial, aceasta mentionand clar in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La astfel de documente se recurge de regula in situatiile in care cineva este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex in cazul varstnicilor) – pentru solutionarea anumitor situatii de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu venirea pandemiei de Covid din 2020, s-a observat un efect neasteptat: o inmultire masiva a cererilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Ploiesti, aceasta solutie fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul va urma fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile cand cele doua parti se pot razgandi, daca hotararea a fost luata intr-un moment de criza.