Notar Ploiesti

Aveti nevoie de un notar in Ploiesti, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Ploiesti

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu variate imprejurari de natura juridica, iar aici cele mai multe persoane se vor adresa unui notar Ploiesti spre a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Iata in continuare cateva situatii in care e nevoie de expertiza acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In situatiile cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e necesar sa angajati un notar public. Tot acesta este specialistul la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati legal o terta persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Este o situatie cu care cei mai multi dintre romani se va intalni in timpul vietii, mai devreme ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – situatie care se rezolva la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru detinatorii de cladiri care si-au propus sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi evitate prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta operatiune e utila si in relatia cu Administratia Fiscala (pentru inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diverse evenimente nedorite.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e necesar sa apelam la un notar. E bine sa stim ca bunurile vor fi impartite in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva doreste sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, se va adresa unui birou notarial in vederea intocmirii unui testament – documentul in care este exprimata cea din urma dorinta in legatura cu proprietatile sale. Un testament compus de fata cu un notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici distrus de persoane rau intentionate.

In caz de procuri

Atunci cand e nevoie ca o persoana sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, aceasta mentionand fara echivoc in care situatii poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La procuri se apeleaza de regula in situatiile in care un individ este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex in cazul varstnicilor) – pentru solutionarea anumitor situatii de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei de Covid din primavara anului 2020, s-a observat un efect imprevizibil: o multiplicare semnificativa a cererilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care decid sa se separe de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Ploiesti, aceasta cale fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa depunerea dosarului urmeaza stabilirea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile in care partile implicate isi pot schimba punctul de vedere, mai ales daca decizia a fost luata intr-un moment de criza.