Notar Ramnicu Valcea

Aveti nevoie de un notar in Ramnicu Valcea, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Ramnicu Valcea

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand trebuie sa angajati un notar

In vietile cotidiene, se intampla de multe ori ca o persoana sa fie pusa in diferite contexte de natura juridica, si in aceasta situatie cea mai mare parte a oamenilor vor solicita ajutorul unui notar Ramnicu Valcea in vederea rezolvarii, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cele mai frecvente situatii in care e posibil sa aveti nevoie de ajutorul acestuia:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

Atunci cand aveti nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e nevoie sa va adresati unui notar public. Tot acesta este persoana la care sa va adresati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati legal o terta persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care majoritatea dintre romani se va confrunta in timpul vietii, mai devreme ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se va ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru romanii care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – inconvenient care poate fi rezolvat la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru proprietarii de cladiri care si-au propus sa le ofere spre inchiriere, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi ocolite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta procedura e utila si in relatia cu ANAF (pentru inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diferite evenimente nedorite.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, trebuie sa apelam la un notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor imparti in functie de cati mostenitori sunt in viata si gradele aferente de rudenie.

La testamente

Cand cineva doreste sa isi aranjeze lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care va fi conservata ultima vointa vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament compus in fata unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar distrus de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, se impune obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura specificand fara echivoc in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La acest tip de acte se apeleaza de regula cand o persoana este plecata din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex in cazul varstnicilor) – pentru remedierea anumitor situatii de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a observat un efect surprinzator: o crestere masiva a cererilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care hotarasc sa se desparta de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Ramnicu Valcea, aceasta cale fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul vine stabilirea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile cand partile isi pot schimba decizia, daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.