Notar Ramnicu Valcea

Aveti nevoie de un notar in Ramnicu Valcea, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Ramnicu Valcea

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand trebuie sa angajati un notar

In viata de zi cu zi, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa fie pusa in variate situatii de natura juridica, iar aici cele mai multe persoane vor cauta asistenta unui notar Ramnicu Valcea pentru a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cele mai frecvente contexte in care e nevoie de expertiza acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In situatiile cand e nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e necesar sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este persoana la care sa va adresati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati o terta persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care cei mai multi dintre noi se va ciocni in viata, mai repede ori mai tarziu. Ori ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care isi doresc sa atraga un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – situatie care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru posesorii de spatii care doresc sa le scoata la inchiriat, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Acest actiune e de folos si in relatia cu Administratia Fiscala (pentru inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diferite evenimente neplanificate.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand o persoana s-a hotarat sa isi puna la punct problemele dupa plecarea din aceasta lume, va contacta un birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care este exprimata ultima vointa vis-a-vis de posesiunile sale. Un testament elaborat de fata cu un notar si a minim doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici distrus de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand e nevoie ca un individ sa poata reprezenta o alta persoana in situatii de natura juridica, se impune solicitarea unei procuri de la un birou notarial, documentul aratand fara echivoc in care situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La procuri se recurge de regula atunci cand un individ este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru rezolvarea anumitor aspecte de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a observat un efect neasteptat: o inmultire semnificativa a cererilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la doi ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Ramnicu Valcea, aceasta cale fiind cea mai ieftina si potrivita. In urma depunerii dosarului vine fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile in care cele doua parti se pot razgandi, in special daca decizia a fost luata intr-un moment de criza.