Notar Resita

Aveti nevoie de un notar in Resita, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Resita

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care aveti nevoie de un notar

In viata moderna, se poate intampla de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu diferite contexte de natura juridica, si in aceasta situatie cele mai multe persoane se vor adresa unui notar Resita in vederea rezolvarii, acesta fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cateva contexte in care e nevoie de ajutorul acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

Atunci cand este solicitata legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e nevoie sa va adresati unui notar public. Si tot acest expert este persoana la care sa apelati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati legal o terta persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre romani se va intalni in aceasta viata, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care isi doresc sa atraga un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – inconvenient care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru proprietarii de cladiri care si-au propus sa le inchirieze, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Acest actiune e de folos si in relatia cu Finantele (cand vine vorba de inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti variate probleme neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor distribui in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand cineva s-a hotarat sa isi aranjeze problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial pentru elaborarea unui testament – actul in care este exprimata cea din urma dorinta in legatura cu bunurile sale. Un testament realizat in prezenta unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar distrus de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta un alt individ in situatii de natura juridica, va fi nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, procura specificand clar in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La procuri se recurge de regula cand un individ este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru solutionarea anumitor probleme de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu sosirea pandemiei din primavara anului 2020, a aparut un efect neasteptat: o crestere masiva a cererilor de divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Resita, aceasta varianta fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul urmeaza stabilirea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. Totodata, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile cand partile implicate se pot razgandi, daca decizia a aparut intr-un moment de criza.