Notar Resita

Aveti nevoie de un notar in Resita, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Resita

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, este posibil de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu diverse situatii de natura juridica, iar aici cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Resita spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cele mai frecvente contexte in care e posibil sa aveti nevoie de ajutorul lui:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In situatiile cand e nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e necesar sa va adresati unui notar public. Tot acesta este specialistul la care sa apelati in cazul in care doriti sa reprezentati legal o terta persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care cei mai multi dintre romani se va ciocni in aceasta viata, mai devreme ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se poate ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru persoanele care se pregatesc sa primeasca un credit ipotecar, este necesara realizarea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – inconvenient care se rezolva la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru proprietarii de cladiri care doresc sa le ofere spre inchiriere, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta procedura e utila si in relatia cu Finantele (pentru inchirieri), si ca urmare detinatorii evita variate evenimente nedorite.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa ne adresam unui notar. E bine sa stim ca bunurile se vor imparti conform cu cati mostenitori sunt in viata si gradele aferente de rudenie.

In caz de testamente

Cand un individ vrea sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – hartia in care va fi conservata cea din urma vointa vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament compus de fata cu un notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar distrus de persoane rau intentionate.

In caz de procuri

Atunci cand e nevoie ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in situatii de natura juridica, este nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, documentul specificand evident in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La acest tip de acte se apeleaza de regula cand o persoana este plecata din tara, sau nu se poate deplasa (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru rezolvarea anumitor aspecte de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei din primavara anului 2020, s-a constatat un efect imprevizibil: o inmultire semnificativa a cererilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care hotarasc sa se separe de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Resita, aceasta varianta fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul va urma stabilirea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. Totodata, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile in care partile isi pot schimba punctul de vedere, in special daca decizia a aparut intr-un moment de criza.