Notar Satu Mare

Aveti nevoie de un notar in Satu Mare, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Satu Mare

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In vietile cotidiene, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa fie pusa in diverse contexte de natura juridica, iar aici cei mai multi dintre noi vor solicita ajutorul unui notar Satu Mare spre a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cele mai frecvente contexte in care e posibil sa aveti nevoie de asistenta lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In situatiile cand e nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e nevoie sa apelati la un notar public. Tot acesta este specialistul la care sa va adresati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati o terta persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care cei mai multi dintre oameni se va confrunta in timpul vietii, mai repede ori mai tarziu. Ori ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care si-au planificat sa obtina un credit ipotecar, e nevoie de realizarea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – problema care se rezolva la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru posesorii de cladiri care intentioneaza sa le scoata la inchiriat, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi evitate prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune e de folos si in relatia cu ANAF (in cazul inchirierilor), si fereste proprietarii de variate evenimente nedorite.

La mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e necesar sa apelam la un notar. E util sa fim informati ca bunurile vor fi impartite in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele aferente de rudenie.

La testamente

Cand un individ doreste sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea din aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care este exprimata ultima vointa vis-a-vis de posesiunile sale. Un testament elaborat in fata unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, sau chiar distrus de persoane cu intentii rele.

Pentru procuri

Atunci cand se doreste ca un individ sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, se impune solicitarea unei procuri de la un birou notarial, procura mentionand clar in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La acest tip de acte se recurge de regula in situatiile in care cineva este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru solutionarea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei de Covid din 2020, a aparut un efect imprevizibil: o crestere substantiala a cererilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar Satu Mare, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. In urma depunerii dosarului vine fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de acesta, precum si alte detalii de comun acord. De asemenea, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile cand cele doua parti se pot razgandi, daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.