Notar Satu Mare

Aveti nevoie de un notar in Satu Mare, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Satu Mare

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa intalneasca variate imprejurari de natura juridica, iar aici cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Satu Mare spre a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva situatii in care e posibil sa aveti nevoie de asistenta acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In momentele cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e nevoie sa va adresati unui notar public. Si tot acest expert este persoana la care sa apelati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati pe cineva, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va confrunta in viata, mai repede sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, se impune realizarea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – situatie care poate fi rezolvat la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru proprietarii de spatii care si-au propus sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi prevenite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta procedura e de folos si in relatia cu Administratia Fiscala (in cazul inchirierilor), si ca urmare detinatorii evita diverse evenimente nedorite.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa cautam un notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor distribui in functie de cati mostenitori sunt in viata si gradele aferente de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva s-a hotarat sa isi randuiasca situatiile dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – hartia in care va fi conservata ultima vointa legata de posesiunile sale. Un testament elaborat in fata unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, nici deteriorat de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand e necesar ca o persoana sa poata reprezenta pe altcineva in situatii de natura juridica, este nevoie de solicitarea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand evident in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La astfel de documente se recurge de regula cand un individ este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex in cazul varstnicilor) – pentru rezolvarea anumitor situatii de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei de Covid din 2020, a aparut un efect imprevizibil: o crestere semnificativa a solicitarilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care hotarasc sa se separe de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Satu Mare, aceasta varianta fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul va urma stabilirea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. Totodata, e util sa stiti ca exista un termen de treizeci de zile cand cele doua parti isi pot schimba decizia, mai ales daca decizia a aparut intr-un moment de criza.