Notar sector 1

Aveti nevoie de un notar in sector 1, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din sector 1

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu variate situatii de natura juridica, si in aceasta situatie cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar sector 1 spre a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Iata in continuare unele contexte in care e posibil sa aveti nevoie de asistenta lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In momentele cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e nevoie sa angajati un notar public. Tot acesta este specialistul la care sa apelati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati pe cineva, si va lipseste dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va ciocni in aceasta viata, mai devreme ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru persoanele care si-au planificat sa obtina un credit ipotecar, este necesara realizarea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – inconvenient care poate fi rezolvat la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru detinatorii de imobile care doresc sa le scoata la inchiriat, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi prevenite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta procedura e utila si in relatia cu Administratia Fiscala (in cazul inchirierilor), si astfel proprietarii sunt feriti diferite probleme nedorite.

La mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e nevoie sa ne adresam unui notar. E bine sa stim ca bunurile se vor imparti in functie de cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care va fi conservata ultima vointa in legatura cu posesiunile sale. Un testament compus de fata cu un notar si a minim doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici distrus de persoane cu intentii rele.

La procuri

Atunci cand se doreste ca o persoana sa poata reprezenta pe altcineva in contexte de natura juridica, este nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, documentul mentionand clar in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La astfel de documente se apeleaza de regula cand un individ este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru remedierea anumitor probleme de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a observat un efect imprevizibil: o inmultire masiva a solicitarilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar sector 1, aceasta cale fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma stabilirea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile cand partile implicate se pot razgandi, in special daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.