Notar sector 2

Aveti nevoie de un notar in sector 2, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din sector 2

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care veti avea nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, este posibil de multe ori ca o persoana sa intalneasca variate imprejurari de natura juridica, caz in care cele mai multe persoane se vor adresa unui notar sector 2 spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Iata in continuare cateva situatii in care veti avea nevoie de expertiza acestuia:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In momentele cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e nevoie sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este individul la care sa va adresati in cazul in care intentionati sa reprezentati o terta persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care aproape fiecare dintre noi se va intalni in timpul vietii, mai repede sau mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru persoanele care isi doresc sa atraga un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – situatie care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru detinatorii de imobile care si-au propus sa le scoata la inchiriat, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi ocolite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Acest actiune e de folos si in relatia cu Finantele (cand vine vorba de inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diverse situatii neplacute.

La mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e nevoie sa apelam la un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor distribui in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele aferente de rudenie.

In caz de testamente

Cand o persoana s-a hotarat sa isi aranjeze lucrurile dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – hartia in care va fi conservata cea din urma dorinta legata de posesiunile sale. Un testament realizat de fata cu un notar si a minim doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici deteriorat de rauvoitori.

Pentru procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, aceasta specificand fara echivoc in care situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La acest tip de acte se apeleaza de regula cand un individ este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru remedierea anumitor probleme de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei de Covid din 2020, s-a constatat un efect imprevizibil: o multiplicare semnificativa a solicitarilor de divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care hotarasc sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot solicita ajutorul unui notar sector 2, aceasta cale fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa depunerea dosarului urmeaza stabilirea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, e util sa stiti ca exista un termen de treizeci de zile cand partile isi pot schimba punctul de vedere, in special daca hotararea a aparut intr-un moment de criza.