Notar sector 2

Aveti nevoie de un notar in sector 2, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din sector 2

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care veti avea nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, se intampla de multe ori ca o persoana sa intalneasca variate situatii de natura juridica, caz in care cei mai multi dintre noi se vor adresa unui notar sector 2 pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cele mai frecvente situatii in care e posibil sa aveti nevoie de expertiza acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa apelati la un notar public. Tot acesta este persoana la care sa apelati in cazul in care doriti sa reprezentati o persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va ciocni in timpul vietii, mai repede ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – situatie care poate fi rezolvat la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru proprietarii de cladiri care doresc sa le inchirieze, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi evitate prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta procedura ajuta si in relatia cu Administratia Fiscala (in cazul inchirierilor), si astfel proprietarii sunt feriti diferite probleme neplacute.

La mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e nevoie sa apelam la un notar. E util sa fim informati ca bunurile vor fi impartite in functie de cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand o persoana vrea sa isi aranjeze problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – hartia in care va fi prezentata ultima vointa vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament compus in fata unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici distrus de rauvoitori.

In caz de procuri

Atunci cand e necesar ca un om sa poata reprezenta o alta persoana in situatii de natura juridica, este nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand evident in care situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La astfel de documente se recurge de regula in situatiile in care o persoana este plecata din tara, sau nu se poate deplasa (de ex in cazul varstnicilor) – pentru solutionarea anumitor situatii de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei de Covid din primavara anului 2020, s-a constatat un efect neasteptat: o inmultire substantiala a cererilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care hotarasc sa se separe de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot solicita ajutorul unui notar sector 2, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa depunerea dosarului vine deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. Totodata, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile in care cele doua parti isi pot schimba decizia, in special daca hotararea a aparut intr-un moment de criza.