Notar sector 3

Aveti nevoie de un notar in sector 3, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din sector 3

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand aveti nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu variate contexte de natura juridica, si in aceasta situatie cele mai multe persoane se vor adresa unui notar sector 3 spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva situatii in care e nevoie de expertiza acestuia:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

Atunci cand este solicitata legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e necesar sa angajati un notar public. Tot acesta este specialistul la care sa apelati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati legal pe cineva, si va lipseste dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre romani se va intalni in aceasta viata, mai repede sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se va ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru persoanele care isi doresc sa obtina un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – inconvenient care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru detinatorii de cladiri care si-au propus sa le scoata la inchiriat, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune e de folos si in relatia cu Administratia Fiscala (in cazul inchirierilor), si ca urmare detinatorii evita diferite evenimente nedorite.

La mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e nevoie sa apelam la un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

La testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi puna la punct situatiile dupa plecarea de pe aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care va fi prezentata cea din urma dorinta legata de proprietatile sale. Un testament elaborat de fata cu un notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar deteriorat de persoane rau intentionate.

In caz de procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, va fi nevoie de solicitarea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand clar in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La procuri se apeleaza de regula in situatiile in care cineva este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex pt persoane in varsta) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei la inceputul anului 2020, a aparut un efect surprinzator: o crestere masiva a solicitarilor de divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar sector 3, aceasta solutie fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. In urma depunerii dosarului urmeaza deciderea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e bine de stiut ca exista un termen de 30 de zile in care partile implicate isi pot schimba decizia, mai ales daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.