Notar sector 3

Aveti nevoie de un notar in sector 3, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din sector 3

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand trebuie sa angajati un notar

In viata de zi cu zi, se poate intampla de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu diverse contexte de natura juridica, iar aici cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar sector 3 pentru a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare unele situatii in care e nevoie de ajutorul acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

Atunci cand e nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa apelati la un notar public. Tot acesta este persoana la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati legal o persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care aproape fiecare dintre oameni se va ciocni in aceasta viata, mai repede sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – problema care poate fi rezolvat la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru posesorii de spatii care doresc sa le scoata la inchiriat, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi ocolite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta procedura ajuta si in relatia cu Finantele (in cazul inchirierilor), si astfel proprietarii sunt feriti diverse probleme neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa ne adresam unui notar. E bine de stiut ca bunurile vor fi impartite in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele aferente de rudenie.

La testamente

Cand cineva s-a hotarat sa isi puna la punct situatiile dupa plecarea din aceasta lume, va contacta un birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care va fi conservata cea din urma vointa vis-a-vis de posesiunile sale. Un testament realizat in prezenta unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici deteriorat de persoane cu intentii rele.

La procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in situatii de natura juridica, se impune solicitarea unei procuri de la un birou notarial, procura specificand fara echivoc in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La procuri se apeleaza de regula in situatiile in care un individ este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex in cazul varstnicilor) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei de Covid din 2020, s-a constatat un efect imprevizibil: o inmultire substantiala a solicitarilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care decid sa se separe de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot solicita ajutorul unui notar sector 3, aceasta solutie fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa depunerea dosarului urmeaza fixarea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. De asemenea, e util sa stiti ca exista un termen de treizeci de zile in care partile implicate isi pot schimba decizia, mai ales daca decizia a aparut intr-un moment de criza.