Notar sector 4

Aveti nevoie de un notar in sector 4, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din sector 4

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In viata de zi cu zi, este posibil de multe ori ca o persoana sa fie pusa in diverse contexte de natura juridica, si in aceasta situatie cei mai multi dintre noi se vor adresa unui notar sector 4 in vederea rezolvarii, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Iata in continuare cele mai frecvente contexte in care veti avea nevoie de expertiza lui:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

Atunci cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este specialistul la care sa apelati in cazul in care doriti sa reprezentati o persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va confrunta in timpul vietii, mai devreme sau mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa primeasca un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – inconvenient care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru detinatorii de spatii care si-au propus sa le scoata la inchiriat, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta procedura e de folos si in relatia cu Administratia Fiscala (cand vine vorba de inchirieri), si fereste proprietarii de diverse probleme nedorite.

La mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e necesar sa ne adresam unui notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor distribui in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand o persoana doreste sa isi aranjeze lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – hartia in care va fi prezentata ultima vointa legata de posesiunile sale. Un testament compus de fata cu un notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar deteriorat de persoane cu intentii rele.

Pentru procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in probleme de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, documentul mentionand fara echivoc in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La acest tip de acte se apeleaza de regula atunci cand cineva este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex in cazul varstnicilor) – pentru rezolvarea anumitor aspecte de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu venirea pandemiei din 2020, a aparut un efect surprinzator: o inmultire masiva a solicitarilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara pretentii materiale sau de custodie, pot solicita ajutorul unui notar sector 4, aceasta cale fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul va urma deciderea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. Totodata, e bine de stiut ca exista un termen de 30 de zile in care partile isi pot schimba punctul de vedere, mai ales daca decizia a aparut intr-un moment de criza.