Notar sector 4

Aveti nevoie de un notar in sector 4, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din sector 4

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care aveti nevoie de un notar

In viata moderna, se intampla de multe ori ca o persoana sa intalneasca diverse situatii de natura juridica, caz in care cei mai multi dintre noi vor solicita ajutorul unui notar sector 4 spre a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva contexte in care veti avea nevoie de asistenta lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, trebuie sa angajati un notar public. Si tot acest expert este individul la care sa va adresati in cazul in care intentionati sa reprezentati o persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Aceasta este o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va confrunta in timpul vietii, mai devreme sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – problema care se rezolva la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru posesorii de imobile care doresc sa le scoata la inchiriat, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta procedura e de folos si in relatia cu Finantele (cand vine vorba de inchirieri), si fereste proprietarii de diferite evenimente neplanificate.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a porni procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E util sa fim informati ca bunurile vor fi impartite conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand o persoana vrea sa isi puna la punct problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va contacta un birou notarial pentru elaborarea unui testament – hartia in care va fi conservata ultima dorinta vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament elaborat in fata unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, nici deteriorat de persoane cu intentii rele.

In caz de procuri

Atunci cand e necesar ca o persoana sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura specificand evident in care situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La acest tip de acte se apeleaza de regula cand o persoana este plecata din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex in cazul varstnicilor) – pentru solutionarea anumitor aspecte de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei de Covid din 2020, a aparut un efect surprinzator: o inmultire substantiala a cererilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar sector 4, aceasta varianta fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa depunerea dosarului vine deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile cand partile implicate se pot razgandi, daca decizia a aparut intr-un moment de criza.