Notar sector 5

Aveti nevoie de un notar in sector 5, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din sector 5

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care trebuie sa angajati un notar

In viata de zi cu zi, este posibil de multe ori ca o persoana sa fie pusa in diverse imprejurari de natura juridica, caz in care cei mai multi dintre noi vor cauta asistenta unui notar sector 5 spre a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Iata in continuare cateva situatii in care veti avea nevoie de ajutorul acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

Atunci cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e necesar sa angajati un notar public. Si tot acest expert este persoana la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati o terta persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Este o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va intalni in aceasta viata, mai devreme ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care si-au planificat sa obtina un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – inconvenient care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru posesorii de imobile care intentioneaza sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi ocolite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta operatiune ajuta si in relatia cu ANAF (cand vine vorba de inchirieri), si fereste proprietarii de variate probleme nedorite.

La mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor distribui conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si gradele aferente de rudenie.

In caz de testamente

Cand cineva s-a hotarat sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea din aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care este exprimata cea din urma dorinta vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament elaborat de fata cu un notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici deteriorat de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand e nevoie ca o persoana sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, este nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, documentul aratand evident in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se recurge de regula cand cineva este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex pt persoane in varsta) – pentru rezolvarea anumitor aspecte de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu venirea pandemiei de Covid din 2020, s-a observat un efect imprevizibil: o inmultire semnificativa a solicitarilor de divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar sector 5, aceasta solutie fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul va urma fixarea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. Totodata, e bine de stiut ca exista un termen de 30 de zile in care partile isi pot schimba decizia, daca hotararea a fost luata intr-un moment de criza.