Notar sector 5

Aveti nevoie de un notar in sector 5, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din sector 5

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, este posibil de multe ori ca o persoana sa fie pusa in diverse situatii de natura juridica, caz in care cea mai mare parte a oamenilor vor solicita ajutorul unui notar sector 5 spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele situatii in care e nevoie de expertiza lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand aveti nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa apelati la un notar public. Tot acesta este specialistul la care sa va adresati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati legal pe cineva, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Aceasta este o situatie cu care cei mai multi dintre oameni se va ciocni in timpul vietii, mai repede ori mai tarziu. Ori ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa primeasca un credit ipotecar, este necesara realizarea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – inconvenient care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru detinatorii de imobile care si-au propus sa le ofere spre inchiriere, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta operatiune ajuta si in relatia cu ANAF (cand vine vorba de inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diferite probleme nedorite.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E bine sa stim ca bunurile vor fi impartite in functie de cati mostenitori sunt in viata si gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand o persoana doreste sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care va fi prezentata ultima vointa in legatura cu posesiunile sale. Un testament realizat in fata unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici deteriorat de persoane rau intentionate.

In caz de procuri

Atunci cand e nevoie ca un om sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, va fi nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, documentul mentionand evident in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se recurge de regula atunci cand un individ este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru remedierea anumitor situatii de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu sosirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a constatat un efect surprinzator: o multiplicare semnificativa a solicitarilor de divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii de custodie sau materiale, pot solicita ajutorul unui notar sector 5, aceasta cale fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa depunerea dosarului urmeaza fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile in care partile isi pot schimba punctul de vedere, daca decizia a fost luata intr-un moment de criza.