Notar sector 6

Aveti nevoie de un notar in sector 6, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din sector 6

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care aveti nevoie de un notar

In viata moderna, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa fie pusa in variate imprejurari de natura juridica, si in aceasta situatie cei mai multi dintre noi vor cauta asistenta unui notar sector 6 spre a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cele mai frecvente situatii in care e posibil sa aveti nevoie de asistenta lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In momentele cand este solicitata legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa angajati un notar public. Si tot acest expert este persoana la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati legal o terta persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va ciocni in aceasta viata, mai repede ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – situatie care se rezolva la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru proprietarii de imobile care doresc sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi ocolite prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta operatiune e utila si in relatia cu ANAF (in cazul inchirierilor), si fereste proprietarii de diverse situatii neplacute.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa ne adresam unui notar. E bine sa stim ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand o persoana vrea sa isi aranjeze lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, va contacta un birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care va fi conservata cea din urma dorinta vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament realizat in prezenta unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici distrus de persoane cu intentii rele.

In caz de procuri

Atunci cand e nevoie ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in contexte de natura juridica, va fi nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, aceasta specificand evident in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se apeleaza de regula atunci cand cineva este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu venirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a observat un efect imprevizibil: o crestere masiva a cererilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care hotarasc sa se desparta de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot solicita ajutorul unui notar sector 6, aceasta solutie fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul va urma fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile cand cele doua parti isi pot schimba punctul de vedere, mai ales daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.