Notar sector 6

Aveti nevoie de un notar in sector 6, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din sector 6

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In viata de zi cu zi, este posibil de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu diverse situatii de natura juridica, caz in care cei mai multi dintre noi vor solicita ajutorul unui notar sector 6 spre a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele contexte in care e nevoie de expertiza acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In situatiile cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa angajati un notar public. Tot acesta este persoana la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati legal o persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre noi se va ciocni in aceasta viata, mai repede ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care se pregatesc sa obtina un credit ipotecar, se impune realizarea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – problema care se rezolva la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru detinatorii de cladiri care doresc sa le ofere spre inchiriere, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi prevenite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta procedura ajuta si in relatia cu ANAF (cand vine vorba de inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diverse situatii nedorite.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e nevoie sa ne adresam unui notar. E bine sa stim ca bunurile se vor distribui conform cu cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand o persoana vrea sa isi randuiasca situatiile dupa plecarea din aceasta lume, va contacta un birou notarial pentru elaborarea unui testament – actul in care va fi conservata cea din urma vointa legata de posesiunile sale. Un testament compus in fata unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici distrus de persoane cu intentii rele.

Pentru procuri

Atunci cand e necesar ca un individ sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, va fi nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, documentul specificand evident in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La procuri se apeleaza de regula cand cineva este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex in cazul varstnicilor) – pentru rezolvarea anumitor aspecte de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei din 2020, s-a observat un efect surprinzator: o inmultire substantiala a cererilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care decid sa se separe de comun acord, fara a avea pretentii de custodie sau materiale, pot solicita ajutorul unui notar sector 6, aceasta solutie fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma deciderea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile cand partile isi pot schimba decizia, mai ales daca decizia a aparut intr-un moment de criza.