Notar Sfantu Gheorghe

Aveti nevoie de un notar in Sfantu Gheorghe, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Sfantu Gheorghe

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care aveti nevoie de un notar

In vietile cotidiene, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa intalneasca diverse imprejurari de natura juridica, caz in care cele mai multe persoane vor cauta asistenta unui notar Sfantu Gheorghe pentru a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele situatii in care e posibil sa aveti nevoie de asistenta acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In momentele cand aveti nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e necesar sa va adresati unui notar public. Si tot acest expert este specialistul la care sa va adresati in cazul in care doriti sa reprezentati pe cineva, si va lipseste dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Aceasta este o situatie cu care cei mai multi dintre noi se va ciocni in timpul vietii, mai devreme ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se va ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care se pregatesc sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – problema care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru posesorii de cladiri care doresc sa le scoata la inchiriat, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi evitate prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta procedura e utila si in relatia cu Finantele (cand vine vorba de inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diferite situatii neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E bine de stiut ca bunurile vor fi impartite conform cu cati mostenitori sunt in viata si gradele de rudenie.

La testamente

Cand o persoana doreste sa isi puna la punct situatiile dupa plecarea in lumea de dincolo, va contacta un birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care va fi prezentata cea din urma dorinta in legatura cu proprietatile sale. Un testament elaborat in prezenta unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar deteriorat de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand e necesar ca un individ sa poata reprezenta un alt individ in situatii de natura juridica, va fi nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand clar in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La acest tip de acte se recurge de regula atunci cand o persoana este plecata din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei de Covid din primavara anului 2020, s-a constatat un efect surprinzator: o multiplicare semnificativa a solicitarilor de divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care hotarasc sa se separe de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar Sfantu Gheorghe, aceasta solutie fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa depunerea dosarului va urma deciderea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de acesta, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile cand partile implicate se pot razgandi, mai ales daca decizia a fost luata intr-un moment de criza.