Notar Sfantu Gheorghe

Aveti nevoie de un notar in Sfantu Gheorghe, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Sfantu Gheorghe

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand trebuie sa angajati un notar

In vietile cotidiene, este posibil de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu variate situatii de natura juridica, si in aceasta situatie cele mai multe persoane vor cauta asistenta unui notar Sfantu Gheorghe pentru a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare unele situatii in care e posibil sa aveti nevoie de ajutorul acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand e nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa apelati la un notar public. Tot acesta este specialistul la care sa apelati in cazul in care intentionati sa reprezentati pe cineva, si va lipseste dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va ciocni in aceasta viata, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, se impune realizarea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – inconvenient care poate fi rezolvat la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru proprietarii de spatii care doresc sa le inchirieze, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi ocolite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Acest actiune ajuta si in relatia cu Finantele (pentru inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diverse probleme neplanificate.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a porni procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e necesar sa apelam la un notar. E bine de stiut ca bunurile vor fi impartite conform cu cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

La testamente

Cand un individ doreste sa isi randuiasca situatiile dupa plecarea din aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – hartia in care va fi prezentata cea din urma vointa legata de bunurile sale. Un testament realizat de fata cu un notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, nici distrus de rauvoitori.

Pentru procuri

Atunci cand e necesar ca o persoana sa poata reprezenta pe altcineva in contexte de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura mentionand evident in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La acest tip de acte se apeleaza de regula atunci cand un individ este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru solutionarea anumitor aspecte de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu venirea pandemiei din 2020, s-a observat un efect surprinzator: o multiplicare substantiala a cererilor de divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot solicita ajutorul unui notar Sfantu Gheorghe, aceasta solutie fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa depunerea dosarului urmeaza deciderea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile in care cele doua parti isi pot schimba punctul de vedere, mai ales daca hotararea a fost luata intr-un moment de criza.