Notar Sibiu

Aveti nevoie de un notar in Sibiu, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Sibiu

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care trebuie sa angajati un notar

In viata moderna, este posibil de numeroase ori ca o persoana sa fie pusa in diverse situatii de natura juridica, si in aceasta situatie cei mai multi dintre noi vor cauta asistenta unui notar Sibiu pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cele mai frecvente situatii in care e nevoie de ajutorul lui:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In momentele cand aveti nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este specialistul la care sa va adresati in cazul in care intentionati sa reprezentati o terta persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care majoritatea dintre romani se va intalni in timpul vietii, mai devreme sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se poate ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru persoanele care isi doresc sa obtina un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – problema care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru detinatorii de cladiri care intentioneaza sa le ofere spre inchiriere, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi ocolite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta operatiune e utila si in relatia cu Administratia Fiscala (cand vine vorba de inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti variate situatii neplanificate.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor distribui in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

La testamente

Cand o persoana vrea sa isi randuiasca problemele dupa plecarea de pe aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care va fi prezentata ultima dorinta vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament compus in prezenta unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, sau chiar distrus de persoane rau intentionate.

In caz de procuri

Atunci cand e nevoie ca un individ sa poata reprezenta pe altcineva in contexte de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura mentionand fara echivoc in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se recurge de regula atunci cand cineva este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei la inceputul anului 2020, a aparut un efect imprevizibil: o inmultire semnificativa a solicitarilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Sibiu, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa depunerea dosarului urmeaza deciderea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile in care partile isi pot schimba punctul de vedere, daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.