Notar Sibiu

Aveti nevoie de un notar in Sibiu, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Sibiu

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand aveti nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, este posibil de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu diferite situatii de natura juridica, si in aceasta situatie cei mai multi dintre noi vor solicita ajutorul unui notar Sibiu in vederea rezolvarii, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele situatii in care e posibil sa aveti nevoie de ajutorul acestuia:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

Atunci cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa va adresati unui notar public. Tot acesta este persoana la care sa apelati in cazul in care doriti sa reprezentati o terta persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care cei mai multi dintre romani se va confrunta in aceasta viata, mai repede ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de ipoteca / imprumut

Pentru persoanele care se pregatesc sa obtina un credit ipotecar, este necesara realizarea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – situatie care poate fi rezolvat la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru posesorii de spatii care si-au propus sa le inchirieze, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi ocolite prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta operatiune ajuta si in relatia cu ANAF (cand vine vorba de inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diverse probleme nedorite.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor distribui in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand cineva vrea sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea din aceasta lume, va angaja un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – actul in care este exprimata cea din urma dorinta in legatura cu posesiunile sale. Un testament realizat de fata cu un notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici deteriorat de persoane rau intentionate.

In caz de procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in probleme de natura juridica, este nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand fara echivoc in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La astfel de documente se recurge de regula atunci cand cineva este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru solutionarea anumitor probleme de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu venirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, a aparut un efect imprevizibil: o multiplicare semnificativa a solicitarilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care hotarasc sa se separe de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Sibiu, aceasta varianta fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma deciderea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile in care cele doua parti se pot razgandi, daca decizia a fost luata intr-un moment de criza.