Notar Slatina

Aveti nevoie de un notar in Slatina, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Slatina

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand trebuie sa angajati un notar

In viata de zi cu zi, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu variate imprejurari de natura juridica, caz in care cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Slatina spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva contexte in care e posibil sa aveti nevoie de ajutorul lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In situatiile cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e necesar sa apelati la un notar public. Tot acesta este individul la care sa apelati in cazul in care intentionati sa reprezentati o terta persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va confrunta in timpul vietii, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – inconvenient care se rezolva la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru detinatorii de spatii care si-au propus sa le inchirieze, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi prevenite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta operatiune e utila si in relatia cu Finantele (pentru inchirieri), si fereste proprietarii de variate evenimente neplanificate.

La mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e nevoie sa apelam la un notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand o persoana vrea sa isi puna la punct situatiile dupa plecarea din aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care este exprimata cea din urma vointa in legatura cu proprietatile sale. Un testament realizat in prezenta unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, nici deteriorat de persoane rau intentionate.

Pentru procuri

Atunci cand e nevoie ca o persoana sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, va fi nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, aceasta specificand evident in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La procuri se recurge de regula atunci cand o persoana este plecata din tara, sau nu se poate deplasa (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru remedierea anumitor probleme de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei din 2020, a aparut un efect imprevizibil: o inmultire semnificativa a solicitarilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se separe de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Slatina, aceasta solutie fiind cea mai ieftina si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma stabilirea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, precum si alte detalii de comun acord. De asemenea, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile cand cele doua parti isi pot schimba punctul de vedere, daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.