Notar Slobozia

Aveti nevoie de un notar in Slobozia, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Slobozia

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa intalneasca diverse imprejurari de natura juridica, caz in care cei mai multi dintre noi se vor adresa unui notar Slobozia spre a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cateva situatii in care e posibil sa aveti nevoie de expertiza acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In momentele cand e nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa angajati un notar public. Tot acesta este individul la care sa va adresati in cazul in care doriti sa reprezentati o terta persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre romani se va intalni in viata, mai devreme ori mai tarziu. Ori ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, este necesara realizarea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – problema care se rezolva la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru proprietarii de imobile care doresc sa le ofere spre inchiriere, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi ocolite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta operatiune ajuta si in relatia cu Administratia Fiscala (cand vine vorba de inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti variate situatii nedorite.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a porni procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e nevoie sa apelam la un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand o persoana s-a hotarat sa isi aranjeze lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care este exprimata ultima vointa legata de proprietatile sale. Un testament compus in prezenta unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar distrus de rauvoitori.

Pentru procuri

Atunci cand e nevoie ca un om sa poata reprezenta o alta persoana in contexte de natura juridica, se impune solicitarea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand clar in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La astfel de documente se recurge de regula cand un individ este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex pt persoane in varsta) – pentru remedierea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei de Covid din 2020, s-a constatat un efect neasteptat: o multiplicare semnificativa a solicitarilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care hotarasc sa se desparta de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar Slobozia, aceasta cale fiind cea mai ieftina si potrivita. In urma depunerii dosarului vine stabilirea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, precum si alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile cand partile isi pot schimba decizia, daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.