Notar Suceava

Aveti nevoie de un notar in Suceava, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Suceava

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In vietile cotidiene, este posibil de multe ori ca o persoana sa intalneasca diferite imprejurari de natura juridica, si in aceasta situatie cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Suceava pentru a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cele mai frecvente situatii in care e posibil sa aveti nevoie de asistenta acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In momentele cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, trebuie sa va adresati unui notar public. Tot acesta este persoana la care sa va adresati in cazul in care v-ati planificat sa reprezentati legal o persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Este o situatie cu care aproape fiecare dintre oameni se va confrunta in aceasta viata, mai devreme sau mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care si-au planificat sa atraga un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – inconvenient care poate fi rezolvat la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru posesorii de cladiri care si-au propus sa le inchirieze, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune ajuta si in relatia cu Administratia Fiscala (cand vine vorba de inchirieri), si fereste proprietarii de diferite evenimente neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e nevoie sa apelam la un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor distribui conform cu cati mostenitori sunt in viata si gradele de rudenie.

La testamente

Cand cineva vrea sa isi puna la punct lucrurile dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care va fi conservata cea din urma vointa vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament compus de fata cu un notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar distrus de persoane rau intentionate.

La procuri

Atunci cand e nevoie ca o persoana sa poata reprezenta o alta persoana in situatii de natura juridica, se impune cererea unei procuri de la un birou notarial, aceasta aratand evident in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La astfel de documente se apeleaza de regula cand o persoana este plecata din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex pt persoane in varsta) – pentru rezolvarea anumitor situatii de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu sosirea pandemiei de Covid din 2020, a aparut un efect surprinzator: o multiplicare substantiala a solicitarilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii de custodie sau materiale, pot solicita ajutorul unui notar Suceava, aceasta solutie fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa depunerea dosarului va urma stabilirea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile in care partile isi pot schimba punctul de vedere, daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.