Notar Suceava

Aveti nevoie de un notar in Suceava, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Suceava

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In vietile cotidiene, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa intalneasca diferite situatii de natura juridica, si in aceasta situatie cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Suceava in vederea rezolvarii, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cele mai frecvente contexte in care e nevoie de ajutorul acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

Atunci cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa apelati la un notar public. Tot acesta este persoana la care sa va adresati in cazul in care doriti sa reprezentati pe cineva, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre romani se va ciocni in timpul vietii, mai repede sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se va ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, e nevoie de realizarea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – problema care se rezolva la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru posesorii de spatii care intentioneaza sa le ofere spre inchiriere, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi prevenite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta operatiune e utila si in relatia cu Administratia Fiscala (pentru inchirieri), si ca urmare detinatorii evita variate evenimente neplacute.

La mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a da startul la procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e necesar sa apelam la un notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor distribui conform cu cati mostenitori sunt in viata si gradele aferente de rudenie.

Pentru testamente

Cand un individ doreste sa isi aranjeze problemele dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – hartia in care va fi prezentata ultima dorinta vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament compus de fata cu un notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici deteriorat de rauvoitori.

In caz de procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, se impune obtinerea unei procuri de la un birou notarial, aceasta aratand fara echivoc in care situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La procuri se apeleaza de regula atunci cand cineva este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru remedierea anumitor probleme de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei din primavara anului 2020, s-a observat un efect neasteptat: o multiplicare substantiala a cererilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care decid sa se separe de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Suceava, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa depunerea dosarului urmeaza stabilirea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile in care partile implicate isi pot schimba decizia, in special daca decizia s-a cristalizat intr-un moment de criza.