Notar Targoviste

Aveti nevoie de un notar in Targoviste, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Targoviste

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, se poate intampla de numeroase ori ca o persoana sa intalneasca diferite situatii de natura juridica, caz in care cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Targoviste spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cele mai frecvente situatii in care veti avea nevoie de expertiza lui:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In situatiile cand aveti nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e necesar sa angajati un notar public. Si tot acest expert este specialistul la care sa va adresati in cazul in care doriti sa reprezentati o terta persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va intalni in viata, mai repede sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se poate ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru persoanele care se pregatesc sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de realizarea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – inconvenient care poate fi rezolvat la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru posesorii de spatii care intentioneaza sa le scoata la inchiriat, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi ocolite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune ajuta si in relatia cu ANAF (cand vine vorba de inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diferite situatii neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e necesar sa ne adresam unui notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor distribui in functie de cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

La testamente

Cand o persoana s-a hotarat sa isi randuiasca problemele dupa plecarea de pe aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru intocmirea unui testament – hartia in care va fi conservata cea din urma dorinta vis-a-vis de bunurile sale. Un testament realizat in prezenta unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici deteriorat de rauvoitori.

Pentru procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in contexte de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand clar in care situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La procuri se recurge de regula cand un individ este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex in cazul varstnicilor) – pentru rezolvarea anumitor aspecte de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei la inceputul anului 2020, a aparut un efect imprevizibil: o inmultire masiva a solicitarilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care hotarasc sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Targoviste, aceasta varianta fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul va urma stabilirea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. Totodata, merita mentionat ca exista un termen de 30 de zile in care cele doua parti isi pot schimba decizia, mai ales daca hotararea a aparut intr-un moment de criza.