Notar Targoviste

Aveti nevoie de un notar in Targoviste, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Targoviste

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, se intampla de multe ori ca o persoana sa fie pusa in diverse imprejurari de natura juridica, iar aici cele mai multe persoane vor solicita ajutorul unui notar Targoviste in vederea rezolvarii, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele contexte in care veti avea nevoie de expertiza acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e necesar sa angajati un notar public. Si tot acest expert este individul la care sa va adresati in cazul in care intentionati sa reprezentati o persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care aproape fiecare dintre romani se va ciocni in aceasta viata, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se poate ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care isi doresc sa obtina un credit ipotecar, e nevoie de intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – situatie care poate fi rezolvat la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru posesorii de imobile care doresc sa le scoata la inchiriat, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi evitate prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta operatiune e utila si in relatia cu ANAF (in cazul inchirierilor), si fereste proprietarii de diferite evenimente neplanificate.

La mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa cautam un notar. E util sa fim informati ca bunurile vor fi impartite conform cu cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand un individ doreste sa isi aranjeze problemele dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru elaborarea unui testament – documentul in care va fi prezentata cea din urma dorinta vis-a-vis de bunurile sale. Un testament compus in prezenta unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar deteriorat de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand e necesar ca un individ sa poata reprezenta pe altcineva in contexte de natura juridica, se impune cererea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand evident in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La acest tip de acte se recurge de regula cand un individ este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex in cazul varstnicilor) – pentru solutionarea anumitor situatii de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu venirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a constatat un efect surprinzator: o inmultire semnificativa a cererilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care au hotarat sa se separe de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar Targoviste, aceasta varianta fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. In urma depunerii dosarului vine stabilirea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, e bine de stiut ca exista un termen de 30 de zile cand partile se pot razgandi, daca decizia s-a cristalizat intr-un moment de criza.