Notar Targu Jiu

Aveti nevoie de un notar in Targu Jiu, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Targu Jiu

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand veti avea nevoie de un notar

In vietile cotidiene, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu variate contexte de natura juridica, si in aceasta situatie cei mai multi dintre noi vor solicita ajutorul unui notar Targu Jiu pentru a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare cateva contexte in care e nevoie de asistenta lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e necesar sa va adresati unui notar public. Tot acesta este persoana la care veti apela in cazul in care doriti sa reprezentati o persoana, si va lipseste dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va ciocni in aceasta viata, mai devreme ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care isi doresc sa atraga un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – situatie care poate fi rezolvat la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru posesorii de imobile care intentioneaza sa le ofere spre inchiriere, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi ocolite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Acest actiune e utila si in relatia cu ANAF (cand vine vorba de inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diferite evenimente nedorite.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor imparti conform cu cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva doreste sa isi puna la punct situatiile dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – hartia in care este exprimata ultima dorinta in legatura cu posesiunile sale. Un testament elaborat in prezenta unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, nici deteriorat de persoane cu intentii rele.

La procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta un alt individ in probleme de natura juridica, este nevoie de solicitarea unei procuri de la un birou notarial, documentul specificand fara echivoc in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La acest tip de acte se apeleaza de regula in situatiile in care un individ este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex in cazul varstnicilor) – pentru remedierea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu venirea pandemiei din primavara anului 2020, s-a observat un efect neasteptat: o crestere substantiala a solicitarilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Targu Jiu, aceasta solutie fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma fixarea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. Totodata, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile in care partile isi pot schimba punctul de vedere, daca hotararea a aparut intr-un moment de criza.