Notar Targu Mures

Aveti nevoie de un notar in Targu Mures, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Targu Mures

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care veti avea nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, se poate intampla de numeroase ori ca o persoana sa fie pusa in diferite contexte de natura juridica, si in aceasta situatie cele mai multe persoane vor cauta asistenta unui notar Targu Mures spre a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Iata in continuare cele mai frecvente situatii in care veti avea nevoie de expertiza acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In situatiile cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e nevoie sa apelati la un notar public. Tot acesta este persoana la care sa apelati in cazul in care doriti sa reprezentati pe cineva, si va lipseste dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care majoritatea dintre romani se va intalni in aceasta viata, mai devreme sau mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se poate ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa obtina un credit ipotecar, se impune intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – situatie care se rezolva la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru detinatorii de spatii care doresc sa le inchirieze, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi ocolite prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta operatiune ajuta si in relatia cu Administratia Fiscala (in cazul inchirierilor), si fereste proprietarii de variate situatii neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor distribui conform cu cati mostenitori sunt in viata si gradele de rudenie.

La testamente

Cand un individ vrea sa isi puna la punct problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial pentru elaborarea unui testament – hartia in care este exprimata cea din urma dorinta in legatura cu posesiunile sale. Un testament realizat de fata cu un notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici deteriorat de persoane cu intentii rele.

In caz de procuri

Atunci cand e nevoie ca o persoana sa poata reprezenta un alt individ in contexte de natura juridica, va fi nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, aceasta specificand evident in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La astfel de documente se recurge de regula in situatiile in care cineva este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex in cazul varstnicilor) – pentru rezolvarea anumitor aspecte de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu venirea pandemiei la inceputul anului 2020, s-a observat un efect surprinzator: o multiplicare semnificativa a solicitarilor de divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot solicita ajutorul unui notar Targu Mures, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. Dupa depunerea dosarului va urma stabilirea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. Totodata, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile cand partile implicate isi pot schimba decizia, mai ales daca decizia s-a cristalizat intr-un moment de criza.