Notar Targu Mures

Aveti nevoie de un notar in Targu Mures, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Targu Mures

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care trebuie sa angajati un notar

In vietile cotidiene, este posibil de multe ori ca o persoana sa intalneasca diferite situatii de natura juridica, si in aceasta situatie cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Targu Mures pentru a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Iata in continuare cele mai frecvente contexte in care e nevoie de asistenta lui:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In momentele cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e nevoie sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este persoana la care veti apela in cazul in care doriti sa reprezentati o terta persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care cei mai multi dintre oameni se va confrunta in viata, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se va ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care si-au planificat sa atraga un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – situatie care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

La autentificarea contractelor de inchiriere si de comodat

Pentru posesorii de spatii care doresc sa le scoata la inchiriat, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune e de folos si in relatia cu Finantele (in cazul inchirierilor), si astfel proprietarii sunt feriti variate situatii neplanificate.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa ne adresam unui notar. E bine de stiut ca bunurile se vor distribui in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva vrea sa isi randuiasca problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – actul in care va fi conservata cea din urma dorinta in legatura cu bunurile sale. Un testament realizat de fata cu un notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, nici deteriorat de rauvoitori.

In caz de procuri

Atunci cand se doreste ca un individ sa poata reprezenta pe altcineva in contexte de natura juridica, va fi nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, documentul aratand evident in care imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se recurge de regula in situatiile in care un individ este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex in cazul varstnicilor) – pentru solutionarea anumitor probleme de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, a aparut un efect imprevizibil: o multiplicare substantiala a solicitarilor de divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot solicita ajutorul unui notar Targu Mures, aceasta solutie fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa depunerea dosarului urmeaza deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. Totodata, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile cand partile se pot razgandi, in special daca decizia s-a cristalizat intr-un moment de criza.