Notar Timisoara

Aveti nevoie de un notar in Timisoara, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Timisoara

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand aveti nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, este posibil de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu diverse contexte de natura juridica, caz in care cei mai multi dintre noi se vor adresa unui notar Timisoara spre a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele situatii in care veti avea nevoie de ajutorul acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In momentele cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e nevoie sa apelati la un notar public. Tot acesta este persoana la care sa va adresati in cazul in care intentionati sa reprezentati pe cineva, si va lipseste dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre noi se va confrunta in timpul vietii, mai repede sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se poate ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru persoanele care se pregatesc sa primeasca un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – inconvenient care se rezolva la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru proprietarii de cladiri care doresc sa le scoata la inchiriat, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta procedura ajuta si in relatia cu Administratia Fiscala (pentru inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diverse situatii neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

In caz de testamente

Cand cineva vrea sa isi puna la punct problemele dupa plecarea de pe aceasta lume, se va adresa unui birou notarial in vederea intocmirii unui testament – actul in care va fi prezentata cea din urma vointa vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament elaborat de fata cu un notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar distrus de persoane rau intentionate.

Pentru procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta un alt individ in probleme de natura juridica, se impune obtinerea unei procuri de la un birou notarial, documentul specificand evident in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La acest tip de acte se apeleaza de regula in situatiile in care cineva este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex in cazul varstnicilor) – pentru remedierea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu sosirea pandemiei la inceputul anului 2020, s-a constatat un efect surprinzator: o multiplicare substantiala a solicitarilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care au hotarat sa se separe de comun acord, fara pretentii materiale sau de custodie, pot cere asistenta unui notar Timisoara, aceasta varianta fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa depunerea dosarului vine deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, precum si alte detalii de comun acord. De asemenea, e bine de stiut ca exista un termen de 30 de zile cand cele doua parti isi pot schimba decizia, daca hotararea a fost luata intr-un moment de criza.