Notar Timisoara

Aveti nevoie de un notar in Timisoara, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Timisoara

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care aveti nevoie de un notar

In vietile cotidiene, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa se confrunte cu variate situatii de natura juridica, iar aici cele mai multe persoane vor cauta asistenta unui notar Timisoara spre a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Iata in continuare unele contexte in care e nevoie de asistenta acestuia:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

In momentele cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, trebuie sa angajati un notar public. Si tot acest expert este individul la care sa va adresati in cazul in care intentionati sa reprezentati o persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care cei mai multi dintre noi se va intalni in viata, mai devreme sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o masina, o vila, sau alte proprietati, notarul se ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care si-au planificat sa atraga un credit ipotecar, se impune realizarea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – inconvenient care poate fi rezolvat la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru posesorii de imobile care doresc sa le scoata la inchiriat, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi ocolite daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta operatiune e de folos si in relatia cu Finantele (cand vine vorba de inchirieri), si fereste proprietarii de diverse evenimente nedorite.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in proprietatea bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E bine de stiut ca bunurile se vor imparti in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

La testamente

Cand cineva vrea sa isi puna la punct problemele dupa plecarea din aceasta lume, va contacta un birou notarial pentru elaborarea unui testament – hartia in care va fi prezentata cea din urma vointa vis-a-vis de posesiunile sale. Un testament realizat in fata unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, nici deteriorat de persoane rau intentionate.

Pentru procuri

Atunci cand e necesar ca un individ sa poata reprezenta pe altcineva in contexte de natura juridica, se impune cererea unei procuri de la un birou notarial, documentul aratand clar in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La procuri se apeleaza de regula in situatiile in care un individ este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex pt persoane in varsta) – pentru solutionarea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu venirea pandemiei de Covid la inceputul anului 2020, s-a constatat un efect surprinzator: o inmultire masiva a solicitarilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. In asemenea situatii, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii de custodie sau materiale, pot solicita ajutorul unui notar Timisoara, aceasta cale fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. In urma depunerii dosarului vine fixarea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile cand partile isi pot schimba punctul de vedere, mai ales daca hotararea a aparut intr-un moment de criza.