Notar Tulcea

Aveti nevoie de un notar in Tulcea, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Tulcea

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care veti avea nevoie de un notar

In viata de zi cu zi, se intampla de multe ori ca o persoana sa intalneasca variate imprejurari de natura juridica, caz in care cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Tulcea spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cele mai frecvente situatii in care e nevoie de ajutorul acestuia:

Cand se legalizeaza acte si semnaturi

In situatiile cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e necesar sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este specialistul la care veti apela in cazul in care intentionati sa reprezentati pe cineva, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care cei mai multi dintre oameni se va intalni in aceasta viata, mai repede sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de realizarea autentificarii actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care isi doresc sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de realizarea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – situatie care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru detinatorii de cladiri care si-au propus sa le inchirieze, multe posibile probleme cu chiriasii pot fi ocolite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta procedura ajuta si in relatia cu ANAF (cand vine vorba de inchirieri), si fereste proprietarii de diferite situatii neplanificate.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa apelam la un notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor distribui in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva vrea sa isi aranjeze problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – documentul in care va fi prezentata cea din urma vointa vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament compus in fata unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, nici distrus de persoane cu intentii rele.

La procuri

Atunci cand e necesar ca un om sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura aratand clar in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La procuri se apeleaza de regula atunci cand o persoana este plecata din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre un apropiat de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu sosirea pandemiei de Covid din primavara anului 2020, a aparut un efect neasteptat: o inmultire substantiala a cererilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, rezultand in prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Tulcea, aceasta cale fiind cea mai convenabila financiar si potrivita. In urma depunerii dosarului va urma stabilirea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, si cand exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, e util sa stiti ca exista un termen de treizeci de zile cand partile isi pot schimba punctul de vedere, daca hotararea a fost luata intr-un moment de criza.