Notar Tulcea

Aveti nevoie de un notar in Tulcea, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Tulcea

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care aveti nevoie de un notar

In vietile cotidiene, se poate intampla de numeroase ori ca o persoana sa se confrunte cu diverse contexte de natura juridica, iar aici cei mai multi dintre noi vor cauta asistenta unui notar Tulcea spre a le rezolva, acesta fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare unele contexte in care e posibil sa aveti nevoie de expertiza acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In momentele cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, stare civila sau de studii, e nevoie sa va adresati unui notar public. Tot acesta este specialistul la care sa apelati in cazul in care doriti sa reprezentati legal o persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

Atunci cand vreti sa autentificati acte de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care cei mai multi dintre romani se va ciocni in aceasta viata, mai repede sau mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa atraga un credit ipotecar, e nevoie de realizarea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – inconvenient care poate fi rezolvat la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru detinatorii de cladiri care intentioneaza sa le inchirieze, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Acest actiune ajuta si in relatia cu Administratia Fiscala (cand vine vorba de inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diferite evenimente neplacute.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, trebuie sa ne adresam unui notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor imparti in functie de cati mostenitori sunt in viata si in functie de gradele de rudenie.

La testamente

Cand un individ vrea sa isi aranjeze problemele dupa plecarea in lumea de dincolo, va contacta un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – hartia in care va fi conservata cea din urma dorinta legata de bunurile sale. Un testament elaborat de fata cu un notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat intr-o instanta, sau chiar deteriorat de persoane cu intentii rele.

La procuri

Atunci cand e nevoie ca o persoana sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, este nevoie de obtinerea unei procuri de la un birou notarial, procura mentionand evident in ce situatii poate fi reprezentata persoana, si cu ce limitari. La procuri se apeleaza de regula atunci cand o persoana este plecata din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex in cazul varstnicilor) – pentru solutionarea anumitor aspecte de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi timp cu venirea pandemiei din 2020, a aparut un efect surprinzator: o inmultire masiva a cererilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. In astfel de cazuri, persoanele care au hotarat sa se separe de comun acord, fara a avea pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Tulcea, aceasta solutie fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. Dupa depunerea dosarului va urma deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, precum si alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e util sa stiti ca exista un termen de treizeci de zile cand cele doua parti isi pot schimba punctul de vedere, daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.