Notar Vaslui

Aveti nevoie de un notar in Vaslui, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Vaslui

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Momente in care veti avea nevoie de un notar

In vietile cotidiene, se poate intampla de multe ori ca o persoana sa intalneasca diverse situatii de natura juridica, si in aceasta situatie cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Vaslui spre a le rezolva, deoarece acesta este la curent cu toate legile. Gasiti in continuare unele contexte in care e posibil sa aveti nevoie de asistenta acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In situatiile cand e nevoie de legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e nevoie sa va adresati unui notar public. Si tot acest expert este specialistul la care sa apelati in cazul in care intentionati sa reprezentati legal o terta persoana, si v-ar fi util dreptul de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care majoritatea dintre oameni se va intalni in aceasta viata, mai repede sau mai tarziu. Ori ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

Cand trebuie autentificate contracte de imprumut / imprumut

Pentru indivizii care se pregatesc sa primeasca un credit ipotecar, este necesara intocmirea unui dosar cu acte, iar aceste acte trebuie autentificate – inconvenient care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru posesorii de cladiri care si-au propus sa le inchirieze, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi prevenite prin realizarea autentificarii contractului de inchiriere la un notar. Aceasta operatiune ajuta si in relatia cu Administratia Fiscala (pentru inchirieri), si astfel proprietarii sunt feriti diverse situatii neplanificate.

La mosteniri / succesiuni

Cand se pune problema unei mosteniri, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e nevoie sa cautam un notar. E util sa fim informati ca bunurile vor fi impartite in functie de numarul de mostenitori aflati in viata si gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva doreste sa isi randuiasca problemele dupa plecarea de pe aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru intocmirea unui testament – hartia in care va fi conservata ultima vointa vis-a-vis de bunurile sale. Un testament realizat in prezenta unui notar si a minim doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar distrus de persoane cu intentii rele.

Pentru procuri

Atunci cand se doreste ca un individ sa poata reprezenta un alt individ in situatii de natura juridica, este nevoie de solicitarea unei procuri de la un birou notarial, aceasta aratand clar in care situatii poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se apeleaza de regula atunci cand un individ este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex pt persoane in varsta) – pentru rezolvarea anumitor probleme de catre un cunoscut de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei la inceputul anului 2020, s-a observat un efect imprevizibil: o inmultire masiva a solicitarilor pentru divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la 2 ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care decid sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar Vaslui, aceasta solutie fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa depunerea dosarului va urma stabilirea tuturor detaliilor – bunurile comune care trebuie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de el, precum si alte detalii de comun acord. De asemenea, merita mentionat ca exista un termen de treizeci de zile cand partile implicate isi pot schimba punctul de vedere, mai ales daca decizia a fost luata intr-un moment de criza.