Notar Vaslui

Aveti nevoie de un notar in Vaslui, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Vaslui

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand veti avea nevoie de un notar

In viata moderna, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa intalneasca variate contexte de natura juridica, caz in care cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Vaslui pentru a le rezolva, acest expert fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cele mai frecvente contexte in care e posibil sa aveti nevoie de ajutorul lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

Atunci cand e nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, trebuie sa va adresati unui notar public. Tot acesta este individul la care veti apela in cazul in care doriti sa reprezentati legal pe cineva, si va lipseste dreptul de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Este o situatie cu care majoritatea dintre romani se va ciocni in timpul vietii, mai devreme ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se va ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru indivizii care si-au planificat sa primeasca un credit ipotecar, e nevoie de realizarea unui dosar cu acte, iar acestea trebuie autentificate – situatie care poate fi rezolvat la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru detinatorii de spatii care si-au propus sa le ofere spre inchiriere, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Acest actiune ajuta si in relatia cu Administratia Fiscala (cand vine vorba de inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diferite situatii neplanificate.

Pentru mosteniri / succesiuni

Cand vine vorba de o mostenire, pentru a porni procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e necesar sa apelam la un notar. E bine sa stim ca bunurile vor fi impartite conform cu cati mostenitori sunt in viata si gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand cineva vrea sa isi aranjeze problemele dupa plecarea de pe aceasta lume, se va adresa unui birou notarial pentru elaborarea unui testament – hartia in care este exprimata cea din urma dorinta vis-a-vis de proprietatile sale. Un testament elaborat in prezenta unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in instanta, nici distrus de persoane rau intentionate.

Pentru procuri

Atunci cand e nevoie ca o persoana sa poata reprezenta pe altcineva in situatii de natura juridica, se impune solicitarea unei procuri de la un birou notarial, documentul specificand evident in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si ce limitari exista. La acest tip de acte se apeleaza de regula cand un individ este plecat din tara, sau nu este capabil de deplasare (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru solutionarea anumitor probleme de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

Pentru traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

O data cu venirea pandemiei din primavara anului 2020, a aparut un efect neasteptat: o multiplicare semnificativa a solicitarilor pentru divort, si ca rezultat, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare de pana la doi ani. Cand are loc asa ceva, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara a avea pretentii materiale sau de custodie, pot apela la un notar Vaslui, aceasta cale fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul va urma stabilirea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, insa si responsabilitatile parintilor fata de cel mic, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, e util sa stiti ca exista un termen de 30 de zile cand partile isi pot schimba punctul de vedere, mai ales daca hotararea s-a cristalizat intr-un moment de criza.