Notar Zalau

Aveti nevoie de un notar in Zalau, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Zalau

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Situatii in care trebuie sa angajati un notar

In vietile cotidiene, se intampla de multe ori ca o persoana sa fie pusa in diverse contexte de natura juridica, iar aici cei mai multi dintre noi se vor adresa unui notar Zalau in vederea rezolvarii, acest expert fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare cele mai frecvente situatii in care veti avea nevoie de expertiza acestuia:

La legalizarea actelor si a semnaturilor

In momentele cand este solicitata legalizarea unui act de identitate, de studii, de stare civila, sau acte emise de diferite autoritati, e necesar sa apelati la un notar public. Si tot acest expert este individul la care sa va adresati in cazul in care intentionati sa reprezentati o terta persoana, si aveti nevoie de drept de semnatura.

La autentificarea actelor de vanzare – cumparare

Aceasta este o situatie cu care majoritatea dintre romani se va intalni in timpul vietii, mai repede ori mai tarziu. Indiferent ca e vorba de o casa, un apartament, o masina sau alte proprietati, notarul se ocupa de procedura de autentificare a actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care si-au planificat sa atraga un credit ipotecar, este necesara realizarea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – inconvenient care isi gaseste rezolvarea la un notar public.

Cand trebuie autentificate contracte de comodat sau inchiriere

Pentru proprietarii de cladiri care doresc sa le ofere spre inchiriere, multe situatii nedorite cu chiriasii pot fi evitate daca se realizeaza autentificarea actului de inchiriere sau comodat la un notar. Aceasta operatiune e utila si in relatia cu Administratia Fiscala (cand vine vorba de inchirieri), si fereste proprietarii de diverse situatii neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in detinerea bunurilor, e necesar sa cautam un notar. E util sa fim informati ca bunurile se vor imparti conform cu cati mostenitori sunt in viata si gradele de rudenie.

La testamente

Cand un individ s-a hotarat sa isi aranjeze lucrurile dupa plecarea in lumea de dincolo, va angaja un birou notarial in vederea intocmirii unui testament – hartia in care va fi prezentata ultima dorinta legata de proprietatile sale. Un testament compus in prezenta unui notar si a minimum doi martori nu poate fi atacat in instanta, sau chiar deteriorat de rauvoitori.

La procuri

Atunci cand se doreste ca un om sa poata reprezenta pe altcineva in probleme de natura juridica, este nevoie de solicitarea unei procuri de la un birou notarial, aceasta mentionand fara echivoc in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se recurge de regula atunci cand un individ este plecat din tara, sau nu se poate deplasa (de ex pt persoane in varsta) – pentru remedierea anumitor aspecte de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

In caz de traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu sosirea pandemiei din 2020, s-a constatat un efect neasteptat: o multiplicare substantiala a cererilor pentru divort, si prin urmare, o supraaglomerare a instantelor, ducand la prelungirea termenelor de pronuntare chiar si pana la doi ani. In astfel de cazuri, persoanele care au hotarat sa se desparta de comun acord, fara sa aibe pretentii de custodie sau materiale, pot apela la un notar Zalau, aceasta solutie fiind cea mai putin costisitoare si potrivita. In urma depunerii dosarului urmeaza deciderea tuturor detaliilor – proprietatile comune ce urmeaza sa fie impartite, pastrarea numelui dupa casatorie, iar daca exista un copil minor, domiciliul acestuia dupa divort, si responsabilitatile parintilor fata de el, plus alte detalii de comun acord. De asemenea, e bine de stiut ca exista un termen de treizeci de zile in care cele doua parti isi pot schimba punctul de vedere, daca decizia s-a cristalizat intr-un moment de criza.