Notar Zalau

Aveti nevoie de un notar in Zalau, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos pentru a obtine prin intermediul platformei Expert24 cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali! Confortabil, avantajos si gratuit! – Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – daca doriti, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alte birouri)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte de la birouri notariale din Zalau

  • Alegeti un pret care se potriveste cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de bani si timp
  • Va bucurati de simplitate si comoditate
  • Primiti oferta rapid

Evenimente cand trebuie sa angajati un notar

In vietile cotidiene, se intampla de numeroase ori ca o persoana sa fie pusa in variate imprejurari de natura juridica, si in aceasta situatie cea mai mare parte a oamenilor se vor adresa unui notar Zalau in vederea rezolvarii, acesta fiind la curent cu toate legile. Va prezentam in continuare unele situatii in care e nevoie de asistenta lui:

Atunci cand e nevoie de legalizare de acte si semnaturi

Atunci cand e nevoie de legalizarea unor acte legale, precum act de stare civila, de studii, sau de identitate, e nevoie sa angajati un notar public. Tot acesta este specialistul la care sa va adresati in cazul in care intentionati sa reprezentati pe cineva, si aveti nevoie de drept de semnatura.

Cand trebuie autentificate diverse acte de vanzare cumparare

Putem spune ca avem de-a face cu o situatie cu care cei mai multi dintre romani se va confrunta in timpul vietii, mai repede ori mai tarziu. Fie ca e vorba de o vila, o garsoniera, un autoturism, notarul se poate ocupa de autentificarea actelor de vanzare cumparare.

La autentificarea contractelor de ipoteca / imprumut

Pentru romanii care si-au planificat sa atraga un credit ipotecar, este necesara realizarea unui dosar cu acte, iar hartiile trebuie autentificate – situatie care se rezolva la un notar public.

Atunci cand vreti sa autentificati contracte de inchiriere sau comodat

Pentru proprietarii de imobile care si-au propus sa le ofere spre inchiriere, multe evenimente neplacute cu chiriasii pot fi prevenite prin autentificarea actului de inchiriere (sau comodat) la un notar. Aceasta procedura ajuta si in relatia cu Finantele (pentru inchirieri), si ca urmare detinatorii evita diferite probleme neplacute.

In caz de mosteniri / succesiuni

Cand avem de a face cu o mostenire, pentru a demara procedura legala si a se intra in posesia bunurilor, trebuie sa cautam un notar. E bine sa stim ca bunurile se vor imparti conform cu numarul de mostenitori aflati in viata si in functie de gradele de rudenie.

Pentru testamente

Cand o persoana s-a hotarat sa isi puna la punct situatiile dupa plecarea din aceasta lume, va angaja un birou notarial pentru elaborarea unui testament – hartia in care va fi prezentata ultima dorinta legata de bunurile sale. Un testament elaborat in fata unui notar si a cel putin doi martori nu poate fi atacat in fata instantei, nici deteriorat de persoane rau intentionate.

In caz de procuri

Atunci cand e necesar ca o persoana sa poata reprezenta o alta persoana in probleme de natura juridica, va fi nevoie de cererea unei procuri de la un birou notarial, procura mentionand fara echivoc in ce imprejurari poate fi reprezentata persoana, si care sunt limitarile. La astfel de documente se apeleaza de regula in situatiile in care un individ este plecat din tara, sau este incapabil sa se deplaseze (de ex cand sunt implicati varstnici) – pentru remedierea anumitor aspecte de catre o persoana de incredere al reprezentatului.

La traduceri legalizate

Pentru autentificarea actelor emise in afara tarii spre folosire in Romania este nevoie sa apelati la un notar care va aplica o stampila pe actul tradus – indiferent ca e vorba de un certificat de casatorie, un act de studii, act medical, act de proprietate samd.

La divort

In acelasi moment cu venirea pandemiei din 2020, s-a observat un efect surprinzator: o multiplicare masiva a solicitarilor de divort, si implicit o supraaglomerare a instantelor, cu o prelungire a termenelor de pronuntare de pana la doi ani. In asemenea situatii, persoanele care decid sa se separe de comun acord, fara pretentii de custodie sau materiale, pot cere asistenta unui notar Zalau, aceasta varianta fiind cea mai ieftina si potrivita. Dupa ce s-a depus dosarul vine fixarea tuturor detaliilor – impartirea proprietatilor comune, alegerea numelui dupa casatorie, iar in cazul in care exista un copil minor, unde va locui acesta dupa divort, precum si responsabilitatile parintilor fata de acesta, plus alte detalii de comun acord. In acelasi timp, e bine de stiut ca exista un termen de 30 de zile in care partile implicate isi pot schimba punctul de vedere, in special daca hotararea a fost luata intr-un moment de criza.